۹ بیمار کرونایی امروز در نتیجه نبود اکسیجن در درمانگاه افغان-جاپان جان باختند

پزشکان و کارمندان درمانگاه افغان-جاپان با وجود کمک های میلیونی کشورهای جهان، سه ماه می شود که تنخواه نگرفته اند.
Sputnik
نبود اکسیجن برای بیماران کرونا در درمانگاه ها خشم شهروندان را برانگیخته است

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، شماری از مسئولان درمانگاه افغان-جاپان می‌گویند، که از ساعت پنج بامداد امروز یک‌شنبه تا ساعت چهار پس از چاشت، نُه بیمار کووید-نزده در نتیجۀ نبود آکسیجن در این درمانگاه جان باختند.

مسئولان این درمانگاه می‌گویند، که وزارت صحت‌عامه در برابر این مشکل بی‌پروا است.

شفاخانه افغان جاپان، از پر رفت ‌و ‌آمدترین درمانگاه های کابل است که بیماران کووید-نزده را شناسایی و بستری می‌کند.

همزمان با این، پزشکان و کارمندان این درمانگاه می‌گویند، که از سه ماه بدینسو تنخواه نگرفته‌اند.

جمال الدین عباس، مسئول روابط عامه درمانگاه افغان-جاپان در این باره گفت: "این موضوع درست است. اما این به این معنا نیست که دولت معاش این‌ها را نمی‌دهد؛ بعضی مشکلات وجود دارند".

یک زن حامله که هنگام تولد فرزندش بود، دیشب در درمانگاه افغان-جاپان درگذشت. مسئولان این درمانگاه می‌گویند، که این زن نخست به درمانگاه استقلال برده شده بود، اما این درمانگاه به علت این‌که وی به بیماری کووید-نزده دچار بود او را نپذیرفت و هنگامی‌که وی را به درمانگاه افغان-جاپان بردند در راه جان باخت.

بربنیاد آمارهای وزارت صحت‌عامه افغانستان، در ۲۴ ساعت گذشته بیست بیمار کووید-نزده در کشور جان باخته‌اند و ۶۶۴ تن هم به این بیماری دچار شده‌اند.

در همین حال، خانواده‌هایی که بیماران شان در درمانگاه افغان-جاپان بستری استند، خودشان در بیرون از درمانگاه با همه وسایل مورد نیاز به ویژه بالون‌های آکسیجن شب و روز می‌گذرانند.

عبدالله می‌گوید، که سه عضو خانواده‌اش که بیمار استند، در این درمانگاه بستر استند و اگر همین بالون‌های آکسیجن را نمی‌داشت بیماران شان را از دست می‌داد: "آکسجن را گرفتیم چون خبر داشتیم که درمانگاه مشکلات در بخش آکسجن دارد. روز گذشته آکسجن کمبود شد و دو بیمار از دست رفتند".

بیشتر خانواده‌هایی که بیماران شان را به درمانگاه افغان-جاپان می‌برند، نادار استند.

مسئولان درمانگاه های افغان-جاپان و علی جناح می‌گویند، که بربنیاد یک جدول زمانی، شش شرکت تولید آکسیجن روزانه باید ۹۵۰بالون آکسیجن به این درمانگاه برسانند.

محب الله بارکزی، رییس درمانگاه علی جناح بیان داشت: "به هراندازه‌یی که فکتورهای خطر پیش افراد زیاد باشد به همان اندازه وفیات و تلفات بیشتر است". 

به گفتۀ وزارت صحت‌عامه افغانستان شمار بیماران کووید-نزده در این کشور به ۲۴۷۶۶ تن رسیده‌ است.

بحث و گفتگو