رزمایش چهار کشتی جنگی امریکا و استرالیایی در دریای چین جنوبی

در حالیکه کشورهای جهان درگیر مبارزه با ویروس کرونا هستند، امریکا و همپیمانان این کشور در حال افزایش تنش‌ها در دریای چین جنوبی هستند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، رویترز امروز چهارشنبه گزارش داد که یک ناوشکن استرالیایی به ناوگروه امریکایی متشکل از سه کشتی جنگی در دریای چین جنوبی ملحق شده و در حال گشت زنی در نزدیکی منطقه نفت خیز مورد ادعای چین و مالیزیا است.

روسیه به ناتو درباره عواقب برگزاری رزمایش در نزدیکی مرز این کشور هشدار داد

منابع امنیتی منطقه‌ای می‌گویند که این کشتی‌ها هفته جاری میلادی به نزدیکی منطقه‌ای رفته‌اند که کشتی تحقیقاتی «هاییانگ دیژی 8» متعلق به چین مشغول انجام عملیات است و همچنین در نزدیکی منطقه‌ای قرار دارد که شرکت نفت دولتی پتروناس مالیزیا مشغول عملیات حفاری و استخراج نفت است.

نیروی دریایی امریکا روز سه شنبه اعلام کرد که کشتی تهاجمی «یو اس اس» و ناوشکن «یو اس اس بانکر هیل» در دریای چین جنوبی مشغول عملیات هستند.

وزارت دفاع استرالیا نیز اعلام کرده است که ناوشکن «اچ ام ای اس پاراماتا» و ناو جنگی «یو اس اس باری» امریکا به عنوان بخشی از یک رزمایش به این دو نا ملحق شده‌اند.

در این رزمایش کشتی دو طرف قرار است عملیات انتقال بین کشتی‌ها، حمل و نقل، عملیاتهای هوابرد و تاکتیکهای ارتباطی را تمرین کنند.

خبرگزاری رویترز به نقل از وبسایت ترافیک دریایی گزارش داد که ناو هاییانگ چین در 325 کیلومتری سواحل مالیزیا و در منطقه انحصاری اقتصادی مالیزیا قرار دارد.

مناطق نزدیک به آن مورد ادعای ارضی سه کشور ویتنام، چین و مالیزیا است.

حضور کشتی‌های امریکایی و استرالیایی در حالی است که سخنگوی ارتش چین روز دوشنبه در زمینه هرگونه دخالت امریکا در امور کشورهای منطقه و اتهام زنی های بی اساس برای توجیه حضور نظامی هشدار داد.

«وو گوان» سخنگوی ارتش چین بیانیه پنتاگون درباره حضور در دریای چین جنوبی را بی اساس و اتهام زنی جهت رواج تفرقه و اختلاف بین کشورها در منطقه دریای چین جنوبی و توجیهی برای حضور نظامی امریکا خواند.

بحث و گفتگو