احزاب سیاسی: هیات ایجاد شده توانایی گفتگو با طالبان را ندارند

احزاب سیاسی و جریان سیاسی هیات ایجاد شده برای گفتگوهای میان افغانان را همه شمول نمی دانند و نیز می گویند که این هیات توانایی پیشبرد گفتگوهای را با طالبان ندارند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، این احزاب و جریان های سیاسی می گویند که در باره ایجاد این هیات با آنان مشوره نشده است و قرار است که رهبران و احزاب و جریان های سیاسی نشستی را در روز های آینده در این باره برگزار کنند.

بربنیاد اطلاعات بدست آمده حکومت افغانستان فهرست هیات گفتگو کننده را نهایی کرده است، این فهرست شامل بیست هیات می باشد که رهبری آن را معصوم استانکزی، رئیس پیشین امنیت ملی به دوش دارد.

خلیل‌زاد فهرست هیئت مذاکره کننده صلح را شریک ساخت

محمد اسماعیل عضو رهبری جمعیت اسلامی  می گوید: " هیاتی که ساخته شده‌، اعضای آن یا در خارج بوده‌اند و یا اینکه در جریان انقلاب هیچ تولد نشده‌اند و از فراز و نشیب انقلاب نه تنها که نمی‌فهمند‌ بلکه - من ایمان دارم - که در برابر طالبان اگر بنشینند روحیه دفاع از حق ملت را نیز ندارند".

حفیظ الرحمان نقی، عضو رهبری حزب اسلامی افزود: " ین هیات به هیچ صورت نیابت از سیاسیون، نهاد ها و احزاب مطرح کشور را نمی‌کند".

این در حالی که معاون سخنگوی داکتر عبدالله عبدالله می گئیکه این فهرست نهایی نشده است: " فهرستی که به نشر رسیده‌است یک فهرست نهایی نیست، اما ما تلاش می گ‌کنیم که یک هیات جامع با مشوره گ‌های بیشتر از آدرس حکومت افغانستان برای مذاکره با طالبان ایجاد شود".

عبدالله قرلق، معاون جنبش ملی افغانستان نیز تصریح کرد: "چیزی که اعضای رهبری تیم ثبات و همگرایی و بزرگان مورد قبول شان باشد، حزب جنبش هم به آن پابند است".

نام‌های باتور دوستم، پسر جنرال دوستم، خالد نور، پسر عطامحمد نور، زینب موحد، حبیبه سرابی و شماری دیگر در فهرست هیات گفت‌وگوکننده دیده می‌شوند.

احمدالله علی‌زی یکی از یاران حامد کرزی می گوید: " در هفته پیش رو یک نشست میان سیاسیون افغانستان برگزار می‌شود که آیا این لیست قابل قبول مردم است و یا این که باید تغییرات بیاید".

سید اسحاق گیلانی، رئیس حزب نهضت همبستگی ملی افغانستان بیان داشت: "کسانی باید شامل این لیست باشند که با تفنگ، با قلم و با سخن همراه طالبان مخالفت داشته‌اند".

منابع نزدیک به گروه طالبان می گویند که هیات با توافق تمام احزاب سیاسی و جریان های سیاسی افغانستان ایجاد شده است.

مولانا جلال‌الدین شینواری، لوی سارنوال در زمان طالبان، گفت: "باید در باره این لیست داکتر عبدالله، حکمتیار صاحب و دیگر سیاسیون عکس العمل نشان بدهند و اگر مورد اتفاق آنان بود، به طالبان هم قابل قبول خواهد بود".

قریشی: کابل باید زندانیان طالب را آزاد و مذاکرات داخلی را زودتر آغاز کند

طالبان رهایی زندانیان شان را برای آغاز مذاکرات بین الافغانی پیش شرط گذاشته اند، قرار کمتر از یک هفته روند آزادی زندانیان این گروه آغاز شود.

جاوید فیصل، سخن‌گوی دفتر مشاور امنیت ملی رییس‌جمهور در این باره بیان داشت: "گروه طالبان که ضمانت بدهند که زندانیان آنان دوباره به میدان جنگ نمی‌روند، صد تن از زندانیان آنان در ۳۱ مارچ رها خواهند شد".

گفتگوهای بین الافغانی قرار بود که دو هفته پیش آغاز گردد، اما به دلیل اختلافات در باره چگونگی ایجاد این هیات و رهایی زندانیان گروه طالبان سبب تاخیر در آغاز این نشست شده است.

بحث و گفتگو