به گزارش اسپوتنیک به نقل از نشریه Washington Examiner، مایک وایت، معاون ریاست طرح تسلیحات هایپرسونیک وزارت دفاع امریکا گفته است که واشنگتن هنگامی که از پذیرفتن چنین تکنالوژیها در سیستمهای جدید تسلیحاتی صرفنظر کرد، بر قطعات دیگر تمرکز کرد.
همچنان مارک لیویس، مسوول تحقیقات دفاعی و مدرنیزه، یکی از دلایل عقبماندگی امریکا در بخش تسلیحات را باز بودن امریکا، نامید. به گفته وی، روسیه و چین توانستند درمورد تحقیقات امریکایی اطلاعات لازم را استفاده کنند. وی گفت: "ما اسناد زیاد را نشر میکنیم، و آنها آنرا مطالعه میکنند".
لیویس خاطر نشان ساخت که در حال حاضر شاملساختن تکنالوژیهای هایپرسونیک به تسلیحات، برای واشنگتن در اولویت قرار دارد. وی افزود که امریکا قصد دارد یک مجتمع مکمل چنین دستگاهها را ایجاد کند، اما این تسلیحات قبل از اواسط دهه ۲۰۲۰ ساخته نمیشود.
نشریه یادآور شده است که در ماه فبروری نظامیان امریکایی با اعلامیهیی خواستار افزایش بودجه دفاعی شده اند تا در بخش هایپرسونیک به روسیه و چین برسند.
چنانکه نشریه Washington Examiner نوشته است، اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده امریکا در آخر دهه ۴۰ قرن گذشته تحقیقات هایپرسونیک را آغاز کردند. که در نهایت روسیه توانست موفقیتهای شوروی را در این بخش توسعه دهد.
در مقاله آمده است: "در حال حاضر روسیه چندین نوع تسلیحات هایپرسونیک را که میتوان آنها را از داخل کشتی، کشتی تحتالبحری، با راکتهای بالستیک و همچنان از طریق هوا به هدف رساند، را آزمایش کرده است".
قابل ذکر است که ولادیمیر پوتین، رئيس جمهور روسیه در سال ۲۰۱۸ تسلیحات هایپرسونیک روسیه – مجتمع "آوانگارد" و "کینژال" را معرفی کرد.