به گزرش اسپوتنیک به نقل از نشانه، در پی افزایش انتشار ویروس کرونا و نگرانیهای جهانی نسبت به شیوع این ویروس، بهای ماسک در بازارهایهای جهانی و کشورهای معروض به خطر به گونۀ بی رویهیی افزایش یافت، اما در افغانستان که تا هنوز هیچ واقعۀ مثبت از این ویروس مشاهده نشده نیز بهای ماسک رو به افزایش است.
نزدیک به دو هفته پیش ولایت هرات نیز شاهد افزایش دو برابری بهای ماسک در بازارهای این ولایت بود که بهای هر بسته ماسک از ۵۰ افغانی تا ۱۰۰ و ۱۲۰ افغانی بالا رفت.
به تازگی با آنکه میزان استفاده کنندگان ماسک در کابل اندک است و عمدتاً به هدف نجات از آلودگیهای هوا استفاده میکنند، بهای هر بسته آن از ۴۰ افغانی به مرز ۶۰۰ افغانی رسیده است.
مالکان داروخانهها و فروشندگان در برابر این پرسش که چرا بهای ماسک در بازارهای افغانستان رو به افزایش است میگویند،انتقال غیر قانونی ماسک از افغانستان به کشورهای چین و ازبیکستان در پی افزایش تقاضا در بازارهای این دو کشور نسبت به استفاده از ماسک در برابر تهدید ویروس کرونا سبب شده است تا بهای آن در بازارهای این کشور افزایش پیدا کند.
به گفتۀ دارو فروشان کابل اگر جلو انتقال غیرقانونی ماسک به بیرون از افغانستان گرفته نشود، خطر افزایش روز افزون بهای آن در بازارهای افغانستان از این بیش به قوت تمام وجود دارد.
مشتریان ماسک در افغانستان میگویند، که آنان به هدف پیشگیری از بیماریهای ناشی از آلودگی هوا و بیماریهای واگیر گاهگاه از ماسک استفاده میکنند.
افزایش میزان تلفات ویروس کرونا در چین، ایران، مشاهدۀ یک واقعۀ مثبت در تاجیکستان و انتشار آن به دیگر کشورها، نگرانیهای را در افغانستان از شیوع این ویروس افزایش داده است.
به گفتة مسئولان حکومت، در افغانستان تا کنون هیچ واقعۀ مثبت کرونا مشاهده نشده است و افزون بر آن به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا تدابیر جدی را در مناطق مرزی کشورهای زیر تهدید این ویروس روی دست گرفته اند.
بازگشت دوبارۀ دانشجویان افغانستانی از کشور چین، روابط بازرگانی با ایران و رفت و آمد روز افزون شهروندان افغانستان در مناطق مرزی ایران و افغانستان و بیتفاوتی مسئولان امور در برابر این وضعیت، خطر افتادن در دام ویروس کرونا را بیشتر ساخته است.
افزایش قربانیان ویروس کرونا در شهر وهان چین و انتشار سریع این ویروس به دیگر بخشهای جهان سبب شد تا سازمان بهداشت جهانی چندی پیش حالت اضطرار اعلام کند و شماری زیادی از کشورهای جهان با قطع رفت و آمد به کشورهای مصاب به این ویروس برای نجات شان تدابیر پیشگیرانه اتخاذ نمایند.
پیش از این، مقام های ایرانی روز جمعه از آلوده بودن ۱۸ تن به ویروس کرونا در شهرهای قم، اراک، تهران و گیلان خبر داده بودند. شمار جان باختگان در اثر این بیماری در ایران تاکنون به چهار نفر رسیده است.
یادآروی می کنیم، که اواخر ماه دسامبر، مقام های چینایی از شیوع سینه بغل با منشا ناشناخته در شهر ووهان در ولایت هوبئی این کشور خبر دادند. عامل ایجاد کننده این بیماری نوع جدیدی از ویروس کرونا تشخیص داده شد. به تاریخ ۱۱ فیبروری سازمان بهداشت جهانی به این بیماری نام کووید -۱۹ داد.
تا تاریخ ۲۲ فیبروری شمار مبتلایان به این بیماری در چین از ۷۶ هزار نفر فراتر رفته است. تا به حال ۲۳۴۵ نفر مرده اند و بیش از ۲۰ هزار بیمار مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا درمان شده اند.