تلاش سازمان ملل برای جمع ‌آوری کمک 730 میلیون دالری برای افغانستان

سازمان ملل در تلاش است تا در سال میلادی جاری 730میلیون دالر کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان فراهم کند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، توبی لانزر، معاون نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان، روز گذشته (دوشنبه 27 جنوری)  گفت، سازمان ملل در تلاش است تا در سال میلادی جاری 730 میلیون دالر کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان فراهم کند، مبلغی که با توجه به افزایش فقر در این کشور به دلیل جنگ و خشکسالی بیشتر شده است.

بر اساس داده های سازمان ملل حدود 9.4 میلیون شهروند افغانستان در سال جاری به غذا و خانه نیاز دارند که نسبت به 6.5 میلیون نفر در سال 2019 افزایش یافته است.

 سازمان ملل در سال 2019 به دنبال جمع آوری کمک 600 میلیون دالری از سوی دولت‌ها و اهدا کنندگان بود.

کمک ۴۳۰ میلیون دالری سازمان ملل متحد به افغانستان

توبی لانزر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان گفت: افغانستان در مرگبارترین جنگ جهان باقی مانده و در کنار تاثیرات ماندگار خشکسالی در سال 2018 که با فقر فزاینده همراه است، نیاز‌ها نیز افزایش یافته است.

لانزر پس از سفر به اتاوا، نیویورک و واشنگتن در این هفته به بروکسل و لندن سفر کرد تا از حامیان مالی برای اهدای مبالغ مالی به عنوان حمایت اضطراری درخواست کند، موضوعی که از میلیارد‌ها دالر کمک مالی برای توسعه افغانستان که در اکتبر سال 2016 در یک کنفرانس بین المللی در بروکسل مطرح شد، جدا است.

لانزر تاکید کرد، کمک‌های مالی برای توسعه افغانستان در انتهای سال جاری تمام می‌شود و این کشور به میلیارد‌ها دالر بیشتر نیاز خواهد داشت. وی افزود، سازمان ملل امیدوار است تا یک کنفرانس دیگر در سال جاری برای جمع آوری مبالغ برای دوره 2021 تا 2024 برگزار کند.

وابستگی به کمک‌های مالی بر چالش‌هایی تاکید می‌کند که دولت افغانستان در کابل با آن‌ها روبرو است، دولتی که به رشد اقتصادی برای جایگزین کردن پول خارجی و ایجاد فرصت شغلی برای 450 هزار نفر نیروی کار در هر سال نیاز دارد.

این مقام سازمان ملل در ادامه گفت، حمایت مالی بین المللی از افغانستان هنوز قوی است، اما یک آتش بس یا دست کم کاهش خشونت تاثیر قابل ملاحظه‌ای در بهبود کشاورزی، منابع آبی و تحصیل در سراسر این کشور خواهد داشت.

وی تاکید کرد: ما در مناطقی که دولت افغانستان در آن‌ها حضور ندارد، برای همکاری آماده ایم.

مذاکرات صلح بین آمریکا و طالبان سال گذشته آغاز شد، اما دست کم دو بار پس از حملات طالبان به اعضای نظامی آمریکا در ماه سپتامبر و دسامبر متوقف شد.

اوایل ماه جاری، دور دیگری از مذاکرات با حضور زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در افغانستان و رئیس گروه مذاکره کننده طالبان آغاز شد.

بحث و گفتگو