آخرین رویدادهای لیبیا از زبان عضو پارلمان این کشور

اگر حمله ترکیه به لیبیا صورت بگیرد ، طرابلس از مصر، الجزایر و یا کشور دیگری کمک نظامی خواهد خواست.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، یکی از نمایندگان پارلمان لیبیا عقیل صالح عیسی Aguila Saleh Issa در خصوص بحران لیبیا و احتمال ورود نیروهای نظامی ترکیه به این کشور با اسپوتنیک به گفتگو نشسته است.

حفتر آماده آتش بس در لیبیا است

- در طی سخنرانی خود در پارلمان عرب، شما در مورد لزوم امضای توافق نامه مشترک برای دفاع از کشورهای عربی و در مورد درخواست احتمالی طرف مصر برای مداخله نظامی صحبت کردید. آیا مذاکراتی در این راستا انجام شده است؟

عقیل صالح: ما هنوز نیازی به کمک نظامی نداریم. اما اگر حمله ترکیه به لیبیا صورت بگیرد ، همانطور که رئیس جمهور ترکیه رجب اردوغان را تهدید می کند ، ما به کمک مصر یا الجزایر و یا کشور دیگری احتیاج خواهیم داشت ، البته اول از همه کشورهای عربی این درخواست را داریم.

- آیا در صورت تهاجم ترکیه ، آیا کشورهای عربی آماده مداخله در اوضاع لیبیا هستند؟

عقیل صالح: فکر می کنم اگر حمله ترکیه صورت بگیرد ، هیچ یک از اعراب از کمک خود دریغ نخواهند کرد. لیبیا سابقه ای غنی از همکاری گسترده ای با مصر ، الجزایر و سایر کشورهای عربی دارد. ما فکر می کنیم که اعراب در این باره با یکدیگر متحد باشند.

لیبیا میتواند از مصر کمک نظامی بخواهد

- برخی نگران هستند که اگر اردوی لیبیا قدرت دولت را به دست بگیرد ، قدرت نظامی در این کشور دوباره برقرار خواهد شد. نظر شما چیست؟

عقیل صالح: این یک اشتباه است. اول ، ارتش لیبیا اعلام نموده است که عملیات در طرابلس برای مقابله با گروه های تروریستی است. این افراد چند سال پیش پایتخت را تصرف کردند. دولت وفاق ملی توسط آنها گروگان گرفته شده است. ارتش باید شهر را آزاد کند. به صراحت بیان شد كه هیچ سخنی از كودتا ، تصرف برخی از قلمروهای کشور وجود ندارد. فقط خروج گروه های تروریستی از لیبیا باید حل شود.

گفتنی است، پیش از این در 14 جنوری سال جاری اعلام شد که مارشال «خلیفه حفتر» فرمانده نیروهای اردوی ملی لیبیا که برای توافق با دولت وفاق ملی این کشور به مسکو سفر کرده بود، بدون امضای توافق آتش‌بس خاک روسیه را ترک کرد.

قابل ذکر است که ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، روئسای جمهور روسیه و ترکیه در تاریخ 8 جنوری سال جاری از طرفین درگیر در لیبیا خواستند که درگیری ها متوقف کرده و بر سر میز مذاکره بنشینند.

بحث و گفتگو