گزارشگر سازمان ملل: آسانژ زیر شکنجه روانی شدید قرار دارد

گزارشگر سازمان ملل درباره شکنجه روانی شدید بنیانگذار سایت افشاگر ویکی لیکس ابراز نگرانی کرد.
Sputnik

 

به گزارش اسپوتنیک، نیلز ملزر گزارشگر سازمان ملل متحده در امور شکنجه در مصاحبه با Sonntagsblick گفت: گفت آسانژ به لحاظ فیزیکی مشکلی ندارد اما «آن‌چه موجب نگرانی است وضعیت روانی و اضطراب پایدار او است. قابل درک بود که او از سوی همه زیر تهدید قرار گرفته بود. او فهمید عملکرد من چگونه است اما به ‌شدت آشفته و غرق در افکار خودش بود. دشوار بود بتوان مکالمه‌ای منسجم برقرار کرد».

این مقام ارشد سازمان ملل پس از ملاقات با «جولیان آسانژ» در زندان اعلام کرد، که او علایمی از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض شکنجه روانی را دارد.

ملزر یادآوری کرد، که وقتی وی در ماه می در زندان در انگلیس از آسانژ بازدید کرد، در او عواقب بالینی قابل اندازه گیری از شکنجه روانی قابل توجهی دیده می شد.

وی خاطرنشان كرد، كه حقوق بشری آسانژ به طور سیستماتیک نقض می شود. او نمی تواند با وكلای امریكایی خود صحبت كند. یك عامل دیگر بر آسیب رساندن روحیه بنیانگذار ویکی لیکس عبارت از فشار بیست و چهار ساعته است که او را بسیار آسیب پذیر کرده است.

ملزر گفت:- "در کل این عمل خودسرانه منجر به تخریب بیش از حد اعصاب می شود، که به تدریج منجر به پایین آمدن گردش خون یا از بین رفتن رگ های عصبی و حتی مرگ می شود.... این همان چیزی است، که «شکنجه سفید» نامیده می شود".

وی اظهار داشت، که در این پیوند با مقام های انگلیس تماس گرفته است، اما آنها استفاده از شکنجه را انکار می کنند.

احتمال مرگ جولیان آسانژ در زندان

پیش از این، سازمان بین المللی حقوق بشر، گزارشگران بدون مرز، خواستار آزادی فوری جولیان آسانژ بنیانگذار سایت افشاگر ویکی لیکس در پیوند با وخیم شدن سلامت وی ​​شده بودند.

یادآوری می کنیم، که جولیان آسانژ ۴۷ ساله، یکی از موسسان موسسه «ویکی لیکس» در سال ۲۰۰۶، در سال ۲۰۱۰ با انتشار تصاویر و ویدئوهای کشتار غیرنظامیان توسط ارتش امریکا در عراق و افغانستان مورد توجه رسانه‌های بین‌المللی قرار گرفت. اندکی بعد دولت امریکا در برابر سایت ویکی‌لیکس تحقیقات جنایی را آغاز کرد و از متحدان خود خواست به این تحقیقات کمک کنند.

او به‌دلیل نفوذ در اسناد محرمانه نظامی و دیپلماتیک امریکا، متهم به جاسوسی است. مجموع اتهامات او از سوی دولت امریکا ۱۷ مورد است. او همچنین از سوی سوئد متهم به تجاوز و آزار جنسی شده است. آسانژ در سفارت اکوادور در لندن درخواست پناهندگی کرده بود اما دستگیر شد و به یکی از زندان‌های انگلیس منتقل شد.

در سال‌های گذشته با وجود پناهندگی آسانژ به سفارت اکوادور، سایت ویکی لیکس به انتشار اسناد طبقه‌بندی‌شده کشورهای مختلف از جمله امریکا و انگلیس ادامه داده و به همین دلیل واشنگتن و لندن اکوادور را به شدت تحت فشار قرار داده بودند تا به وضعیت پناهندگی او پایان دهد.

در بیانیه پولیس انگلیس عنوان شده بود، که این بازداشت بر اساس حکم سال ۲۰۱۲ دادگاه عالی انگلیس و پس از آن صورت گرفته که دولت اکوادور وضعیت پناهندگی آسانژ را رد کرده و از پولیس انگلیس خواست برای بازداشت او به سفارت برود.

دادگاه انگلیس آسانژ را به‌دلیل نقص در وثیقه به ۵۰ هفته زندان محکوم کرد و امکان دارد او را به امریکا تحویل دهند.

در همین حال، ادوارد اسنودن تحلیلگر پیشین سیا و افشاکننده برنامه‌های جاسوسی امریکا، اقدام وزارت دادگستری این کشور در وارد کردن ۱۷ اتهام جدید علیه آسانژ را اعلان جنگ علیه روزنامه‌‎نگاری خواند.

بحث و گفتگو