به گزارش اسپوتنیک، به نقل از "جمهور" نهاد بینالمللی "دستهبندی مصونیت غذایی" در پی یک تحقیق اعلام نموده است که بیشتر از 10 میلیون نفر که حدود 33 درصد از جمعیت افغانستان را تشکیل میدهد به شدت از عدم مصونیت غذایی رنج میبرند و به کمکهای فوری انساندوستانه نیاز دارند.
این نهاد، در سه ماه گذشته در زمینه میزان دسترسی مردم به غذا در سراسر افغانستان تحقیق کرده و میگوید نزدیک به 8 میلیون نفر در وضعیت بحرانی هستند و حدود دو و نیم میلیون نفر نیز به کمک اضطراری نیازمندند.
در گزارش تازه آن آمده است که حدود 10 میلیون نفر دیگر نیز در افغانستان در وضعیت نگران کننده قرار دارند و برای گذراندن زندگی نیازمند کمک هستند.
براساس ارزیابی این نهاد از نوامبر سال 2019 تا مارچ سال 2020 بیشتر از 11 میلیون یعنی 37 درصد جمعیت این کشور با مشکلات شدید کمبود مواد غذایی روبرو خواهند شد.
یافتههای این گزارش نشان میدهد که در زمستان پیش رو، نزدیک به 9 میلیون نفر با بحران کمبود غذایی مواجه خواهند شد و نزدیک به سه میلیون نفر نیز به کمکهای اضطراری نیاز خواهند داشت.
بر اساس اعلام این نهاد بیشتر از 60 درصد ساکنان ولایت بدخشان و نورستان در شمال شرق، غور و دایکندی در مرکز، ارزگان در جنوب و نیمروز در جنوب غرب افغانستان به کمک فوری نیاز دارند.
با توجه به اینکه نزدیک به 70 درصد از مردم افغانستان کشاورز هستند این نهاد تاکید کرده که باید به کشاورزان بذر کمک گردد تا آنان قادر شوند از این طریق تامین معشیت کنند.
قبل از این وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث اعلام کرده بود که کابل برای مقابله با حوادث زمستانی به 30 میلیون دالر نیاز دارد که موسسات غیر دولتی برای مقابله با این پدیده 24 میلیون دالر در اختیار دارند.
اما یک مقام در دولت افغانستان با اشاره به دریافتهای سازمان ملل در این زمینه گفت تعداد نیازمندان به کمکهای انساندوستانه کمتر از شش و نیم میلیون نفر است.
او این نکته در گزارش را که حدود دو و نیم میلیون نفر به کمک اضطراری نیازمندند، تائید کرد.
اداره مرکزی آمار افغانستان نیز در آخرین گزارش خود که در سال 1397 منتشر شد، گفته بود که 54 درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند.
درآمد سرانه مردم افغانستان نیز در سال 2012 حدود 641 دالر اعلام شد و اکنون به 520 دالر کاهش یافته است.