چهره های پیشین جهادی بر حفظ نظام جمهوری در کشور تاکید دارند

این در حالی است که برخی از مقام های پیشین طالبان پس از یک توافق احتمالی صلح بر ترکیب از جمهوریت و امارت تاکید ورزیده اند، اما برخی از چهره های جهادی که در برابر طالبان جنگیده اند، هشدار می دهند که نظام جمهوری برای افغانستان یک خط سرخ است.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، به نقل از طلوع نیوز، این چهره های پیشین جهادی تاکید می ورزند که نظام افغانستان جمهوری است و اگر طالبان می خواهند زیر این سقف بیایند، تمامی درها به روی شان باز است.

5 توافق میان طالبان و امریکا به گمان رسانه های پاکستانی

عبدالله قرلق معاون حزب جنبش ملی، گفت : «در این جا خط سرخ همگی شان جمهوری است. و ما هم سیاسیون احزاب، دیدگاه ما هم جمهوری اسلامی افغانستان است نه این که همان فکر افراطیب سابقه تحمل شود.»

برخی این چهره ها که در برابر طالبان جنگیده اند، صلاحیت های نظام آینده کشور را از آن شهروندان افغانستان می دانند.

گل آغا شیرزی، وزیر سرحدات، اقوام و قبایل، گفت: «امارات، جمهوریت و شاهی، مربوط مردم افغانستان است، این به هیچ کس دیگر ارتباط ندارد.»

حکومت افغانستان نیز نظام جمهوری را یک نظام پذیرفته از سوی جامعه جهانی می داند.

در همین حال حکومت نیز به دوام نظام جمهوری تاکید می ورزد.

اشرف غنی، رییس جمهور، گفت: «جمهوری اسلامی افغانستان دولت پذیرفته شده در تمام جهان است.»

با این همه، سخنگوی دفتر طالبان در قطر نیز در یاد داشتی در صحفه تویتراش که به مناسبت پیام تبریکی عید قربان نگاشته است، تاکید ورزد که عید های آینده در سایه یی نظام اسلامی بر گذار شود، اما حکومت افغانستان بارها به این سخنان واکنش نشان داده است و گفته است که نظام فعلی افغانستان اسلامی است.

بحث و گفتگو