شک سازمان پیمان امنیت جمعی درباره چشم انداز مذاکرات میان طالبان و کابل

سازمان پیمان امنیت دسته جمعی از صدور تروریسم از افغانستان به کشورهای دیگر این سازمان خبر داد.
Sputnik
نگرانی سازمان پیمان امنیت جمعی از حضور دوامدار امریکا در افغانستان

به گزارش اسپوتنیک، سرویس مطبوعاتی سازمان پیمان امنیت جمعی از تهدید صدور تروریسم از افغانستان به کشورهای دیگر از سازمان خبر داد.

بر اساس این گزارش، وضعیت در افغانستان در نشست گروه کاری این سازمان مورد بحث قرار گرفت.

در طی این نشست اعضای گروه اعلام کردند:- "عدم وجود پیش شرط های واقعی برای راه اندازی سریع روند صلح افغانستان، علی رغم تلاش هایی که برای ایجاد گفت و گوهای مستقیم میان دولت کابل و گروه طالبان انجام می شود، موجود است".

سرویس مطبوعاتی این سازمان خبر می دهد، که در این نشست همچنان درباره انتقال بی ثباتی از جنوب به شمال این کشور بحث صورت گرفت و گفته شد، که این کار برای تهدید دوامدار و صدور تروریسم و افراط گرایی به کشورهای منطقه صورت گرفته است.

یادآوری می کنیم، که سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی: یکی از سازمان‌های فعال نظامی و چندمنظوره در حوزهٔ آسیای میانه و قفقاز است. پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه کاهش یافت. روسیه به منظور بالابردن ظرفیت‌ها و متحد نگه داشتنِ کشورهای عضو پیشین، چنین سازمانی را پایه‌گذاشت.

یکی از دیگر اهداف عمدهٔ سازمان پیمان امنیت دسته‌جمعی، محدود کردن زمینهٔ گسترش سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) و نفوذ ایالات متحده امریکا در حوزهٔ کشورهای همسایه و متحدان پیشینِ آن است. دولت روسیه می‌خواست با ایجاد ساختارهای جدید سیاسی، اقتصادی و نظامی بازیگرِ اصلی در منطقهٔ آسیای میانه و قفقاز باشد.

اعضای کنونی این سازمان: ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، افغانستان صربستان است.

اعضای پیشین: آذربایجان، گرجستان، ازبکستان بود.

این پیمان در ۱۵ می ۱۹۹۲ در شهر تاشکند ازبکستان امضا شد.

 

بحث و گفتگو