اسپوتنیک به نقل از طلوع، پس آنکه حکومت تصمیم گرفت نمایندهگانش را در این نشست بفرستد، طالبان گفتند که اعضای حکومت میتوانند بهگونۀ مستقل در این نشست شرکت کنند نه از آدرس حکومت.
هم طالبان و هم رئیس شورای عالی صلح گفتهاند که نشست قطر به مثابۀ یک دیدوبازدید و تبادل نظر میان طرفها خواهد بود نه گفتوگوهای صلح.
با این همه، ریاستاجراییه ابراز امیدواری میکند که این نشست، زمینۀ گفت وگوهای رسمی را میان حکومت افغانستان و طالبان فراهم سازد.
قرار است نشست قطر تا یک هفتۀ دیگر برگزار شود و در آن نمایندهگان طالبان، سیاسیون و حکومت افغانستان شرکت کنند.
پیش از این، طالبان هرگونه گفتوگو با حکومت افغانستان را رد کردهاند، در حالیکه یک بار با سیاسیون در مسکو دیدند و پنجبار هم با نمایندهگان امریکا در کشورهای عربی نشستند.
در همین حال، مولوی قلمالدین، رئیس پیشین امر باالمعروف و نهی عن المنکر گروه طالبان میگوید که پس از نهایی شدن توافقها میان طالبان و ایالات متحده امریکا، طالبان با حکومت افغانستان نیز گفت وگو خواهند کرد.
مولوی قلمالدین میافزاید: «حکومت هم افغان است و طالب هم افغان است و در اجماع ملی هم افغانان هستند. یکبار مسئله خارجی حل شود، خود به خود با هم مینشینند».
حکومت در راستای تسهیل گفتوگوها با طالبان، شورای 37 عالی رهبری مصالحه را ایجاد کردهاست و نیز 22 تن دیگر را برای گفتوگو با طالبان مشخص کردهاست.
فهرست نامهای این افراد که یک نقل آن به طلوعنیوز رسیده، نشان میدهد که نمایندهگان احزاب، جامعۀ مدنی و زنان در آن شامل استند.
با این همه، این فهرستها نهایی نیست امکان تغییرات در آن وجود دارد.
محمد اسماعیل، عضو رهبری جمعیت اسلامی میگوید: «این بار روی مسایل آتشبس و استراتیژی نوعی آوردن حکومت است و یکجا شدن طالب و حکومت است و روی موضوعات مهم دیگر هم بحث صورت خواهد گرفت».
طالبان در خبرنامهیی، میگویند که نمایندهگان حکومت میتوانند مانند نشست مسکو از نشانی خودشان بیایند نه از نشانی حکومت.