به گزارش اسپوتنیک، محمدعمر داودزی رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح نمايندۀ ويژۀ رييس جمهور در امور منطقوى براى اجماع صلح، ضمن تاکيد بر برگزارى لويه جرگه مشورتى صلح در نهم ثور، می گوید بهتر است «نشست صلح در قطر» بعد از تدوير اين جرگه برگزار شود.
او روز گذشته در یک نشست خبری در کابل خواهان تعویق دومین دور نشست سیاسیون افغانستان با نمایندگان طالبان در قطر تا ختم جرگه مشورتی صلح شد.
به دنبال تدویر اولین دور نشست دستکم 80 تن از سیاسیون افغانستان با طالبان در مسکو، گزارشها حاکی از آن است که دومین دور این نشست قرار است در پانزدهم آپریل امسال در قطر برگزار شود.
آقای داودزی گفت یک نهاد اکادمیک در قطر که قرار است از نشست سیاسیون با طالبان میزبانی کند، طرح خود را به آدرس حکومت و شورای صلح فرستاده و موضوع اشتراک و عدم اشتراک نماینده حکومت شورای صلح در این نشست نیز هم اکنون مورد بحث قرار دارد.
او گفت که تلاش حکومت برآن است که دیدگاه شهروندان در روند صلح بازتاب داده شود به این دلیل شورای صلح روی زمان برگزاری دومین دور گفتگوهای سیاسیون با طالبان ملاحظه دارد و بهتر است این گفتگوها پس از تدویر جرگه مشورتی صلح صورت گیرد.
پیش از این، سیاسیون گفته بودند که طالبان با حضور هیئت حکومت، در دور بعدی نشست بین الافغانی صلح که به زودی در قطر برگزار خواهد شد موافقت کرده است اما هم اینک گفته میشود که طالبان از این تعهد خود برگشته و حکومت نیز هشدار داده که به سیاسیون اجازه سفر به قطر را نخواهد داد.
داودزی با اشاره به نشست نمایندگان چهار قدرت برتر جهانی در ارتباط به صلح افغانستان گفت که این نشست نگرانیهایی را برطرف کرده است که پس از گفتگوهای پشت درهای بستهی نماینده ویژه امریکا با طالبان در قطر بین کشورهای منطقه بالا گرفته بود.
به دنبال ختم پنجمین دورگفتگوهای خلیلزاد با طالبان در قطر که تا مرز توافق نهایی به پیش رفت، آقای خلیلزاد با نمایندگان خاص روسیه، چین و اتحادیه اروپا در امور افغانستان نیز در واشنگتن دیدار و گفتگو کرد.
داودزی افزود که در جریان سه سفر منطقهیی اش به چین، پاکستان و ایران، دریافته است که این کشورها از گفتگوهای خلیلزاد با طالبان به دلیل شریک نشدن گزارشات مفصل این گفتگوها نگران بودند اما هم اکنون این نگرانیها برطرف شده است.
وی با اشاره به سفر اخیرش به ایران اظهار داشت که علاوه بر کشورهای دیگر منطقهای، حکومت ایران نیز موافق پیشرفتهای صلح است اما با احتمال بروز شاخص تمامیت خواهی ازآدرس گروه طالبان در روند صلح مخالف است.
رییس دبیرخانه شورای صلح تاکید کرد که کشورهای منطقه خواهان برقراری صلح در افغانستان هستند اما راهکارهایی که این کشورها برای برقراری صلح به پیش گرفته اند باهم در تضاد هستند و شورای صلح تلاش دارد بین این راهکارها هماهنگی ایجاد کند.
این در حالی است که پیش از این شماری از کشورهای منطقهای از جمله پاکستان به تخریب و سبوتاژ روند صلح افغانستان متهم میشدند.