دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده امریکا درمورد پیشرفتها در روند مذاکرات با طالبان ابراز نظر نموده، در صفحه توییتر اش نگاشته است که این گفتوگوها پس از هژده سال جنگ بهخوبی بهپیش میروند، اما تاکید می ورزد که کارایی این گفتوگوها به زودی روشن خواهند شد.
از سویی هم چگونگی رسیدن به یک توافق میان امریکا و طالبان اینجا در کمیته استخبارات مجلس سنای امریکا به بحث گرفته شده است.
جینا هاسپل، رییس سی آی ای در جواب به سوال یکی از سناتوران امریکایی که آیا طالبان توانایی آن را دارند که مانع کارگیری از خاک افغانستان برای حمله بر ایالات متحده شوند؟ و آیا این انتظار، منطقی و عملی است، گفت: "اگر سرانجام توافق صلح به دست آید حضور نیرومند نظارتی در این کشور، بسیار حیاتی خواهد بود و ما باید تواناییهای مان را در آنجا نگه داریم تا اگر نیاز باشد برای منافع ملی مان اقدام کنیم".
به نظر می رسد که امریکاییان حتا پس از رسیدن به یک توافق صلح با طالبان، پناه گاههای امن هراس افگنان را در خاک پاکستان یک تهدید می دانند.
دانیل کوتز، رییس اداره ملی استخبارات ایالات متحده، گفت: "گروههای هراس افگنی که از سوی پاکستان پشتیبانی میشوند، با استفاده از پناهگاههای امن شان در پاکستان، برای طرح ریزی و انجام حمله ها در کشورهای همسایه و احتمالاً فراتر از آن، ادامه خواهند داد".