اشرف غنی: آموزش در افغانستان باید ملی، بومی و غیرسیاسی باشد

رئیس جمهور افغانستان در مراسم پایانی نخستین گردهمایی ملی آموزشی گفت: هر بار که از برابر لیسه های استقلال و حبیبیه می‌گذرم، برای آموزگاران خود دعا می‌کنم.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از ویب سایت ارگ ریاست جمهوری افغانستان، محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور افغانستان، در مراسم پایانی نخستین گردهمایی ملی آموزش که در ارگ برگزار شد، بر امر مهم آموزش در این کشور تاکید کرد.

غنی گفت: امسال، سال عطف در آموزش است و مسئولان ولایتی آموزش که از طریق رقابت آزاد مقرر شده‌اند، به‌دلیل غیر سیاسی‌شدن آموزش، از هرگونه پشتیبانی برخوردار هستند و هیچ فردی حق دخالت در امور آنان را ندارد.

وی افزود: هیچ‌کس نمی‌تواند آموزگاران را در انتخابات دخیل سازد، هر مدیر و یا مسئولی که به نفع کاندیدایی خاص، برای این کار تلاش کند، از سمت خود برکنار خواهد شد. آموزش باید موجب وصل باشد، نه فصل و جدایی. فرزندان ما سرمایه معنوی ما هستند و  هیچ‌کس بخاطر اهداف سیاسی نمی‌تواند از آنان استفاده کند.

کنار گذاشتن جنرال دوستم از کابینه دولت بعدی افغانستان توسط اشرف غنی

وی تاکید کرد که آموزش باید ملی، بومی و غیر سیاسی باشد.

غنی در ادامه تاکید کرد: هر بار که از برابر لیسه های استقلال و حبیبیه می‌گذرم، برای آموزگاران خود دعا می‌کنم، آموزگاران ما نمایندگان روحیه‌ ملی بودند. عشق به وطن را به ما آموزش دادند، در میان ما هیچگونه تفرقه‌ای وجود نداشت و نه کسی جرأت این را داشت که بپرسد از کدام قوم هستید چراکه روحیه ملی کاملا وجود داشت.

رئیس جمهور افغانستان ضمن قدردانی از توجه حاجی عبدالظاهر بشیری مسئول دارالایتام به قشر محروم و یتیم، تصریح کرد: دولت در بخش زمین و لوازم مورد نیاز با آنان همکاری می‌کند.

وی همچنین به سرپرست وزارت آموزش افغانستان دستور داد تا به‌منظور حل مشکلات آموزگاران، سیاستی را اتخاذ کند و با مدنظرگرفتن پیشنهادات سخنرانان امروز، این سیاست را با شورای عالی منابع انسانی شریک سازد.

همچنین رئیس جمهور افغانستان دستور داد که در  سطح رهبری وزارت آموزش، به نقش و سهم زنان توجه اساسی صورت گیرد.

غنی ضمن تغییر اساسی در واحدهای درسی، بر کار مشترک میان وزارت‌های آموزش و تحصیلات عالی تاکید کرد.

وی افزود: در سال‌های آینده باید در هر ولسوالی یک لیسه محلی احداث شود و آموزگاران با توجه به بازار نیازمندی های افغانستان، آموزش داده شوند.

رئیس جمهور افغانستان تاکید کرد: وزارت خانه‌ها، هنوز هم در ولسوالی های این کشور ۹۰ درصد حضور فیزیکی خود را تثبیت نکرده‌اند و این وضعیت قابل پذیرش نیست.

وی همچنین به مسئولان وزارت مخابرات و تکنولوژی افغانستان اطلاعاتی را ارائه کرد و به اداره مربوطه دستور داد که مکتب ها و ولسوالی ‌ها را هرچه زودتر به انترنت وصل و به تکنولوژی مجهز سازند.

رئیس جمهور افغانستان در ادامه به مسئولان وزارت شهرسازی و اراضی نیز دستور داد تا مشکل مسکن قابل استطاعت آموزگاران را به شکل اساسی حل نمایند.

همچنین وی به وزارت اقتصاد افغانستان نیز دستور داد تا برای مسئولان ولایتی آموزشی، بودجه‌ای به‌خاطر مسائل مالی مدنظر قرار گرفته شود.

اشرف غنی همچنین به وزارت کشور افغانستان دستور داد تا به‌منظور تامین امنیت مسئولان آموزشی ولایات به فرماندهی‌های امنیتی ولایات دستوراتی را ابلغ کند. وی از علماء، بزرگان و نمایندگان اقشار مختلف جامعه خواست تا به‌منظور تثبیت مدارس و وصل کردن مساجد و آموزگاران همکاری کنند.

محمد میرویس بلخی سرپرست وزارت افغانستان نیز در این گردهمایی از توجه رئیس جمهور این کشور به آموزش قدردانی کرد و برگزاری اولین گردهمایی ملی آموزش را راستای اصلاحات اصلی مهم خواند.

وی همچنین از اصلاحات، فعالیت‌ها و دستاوردها در عرصه‌های مختلف اطلاعاتی ارائه کرد.

بلخی گفت: آموزش باید الکترونیکی، مجهز به تکنولوژی جدید، به شکل اساسی تغییر و غیر متمرکز شود و به ریاست‌های ولایتی جهت خودکفایی صلاحیت‌های لازم تفویض گردد، مدارس خصوصی تقویت شوند و آموزش از مصرفی به درآمدزایی تبدیل شود.

همچنین سدید ساپی مدیر لیسه عالی تاجورسلطانه، در مورد مدیران مدارس و سید عزیزاحمد هاشمی رئیس آموزش کابل، پیشنهادات خود را در خصوص مسکن برای آموزگاران، حقوق و ارتقای ظرفیت، دسترسی به آموزش، تشکیل قسمت‌های مختلف وزارت آموزش، تقویت مدارس خصوصی، گشایش مکتب ها در مناطق محروم، تسریع روند استخدام آموزگاران و سایر موضوعات، با اشرف غنی در میان گذاشتند.

حاجی عبدالظاهر بشیری گفت، که با امکانات شخصی خود و با همکاری شماری از افراد برای بیشتر از ۲هزار یتیم، سهولت آموزش و پرورش را فراهم کرده است.

وی افزود، که اگر دولت در بخش‌های مالی، زمین و برق با وی همکاری کند، این خدمات را به مناطق دیگری افغانستان نیز توسعه خواهد داد.

در این نشست که شماری از اعضای کابینه، مسئولان وزارت آموزش و ادارات مختلف حکومتی، مدیران مکتب ها و آموزگاران نیز حضور داشتند، گروه سرود لیسه عالی تاجورسلطانه، به اجرای قطعاتی پرداختند.

 

بحث و گفتگو