نماینده سازمان ملل:احتمال واقعی برای پایان دادن به جنگ در افغانستان فراهم شده است

نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستلن در نشست شورای امنیت ضمن صحبت در رابطه به اوضاع افغانستان؛ تعهد افغان‌ها برای اشتراک در انتخابات، شجاعت و اراده آنها را ستود.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، به نقل از "طلوع نیوز" تادامیچی یاماموتو، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل متحد در افغانستان، اخیرا در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد، اظهار داشت که مردم افغانستان با وجود تهدیدات امنیتی از سوی طالبان در انتخابات پارلمانی شرکت کردند تا از حق اساسی شان برای رأی دادن استفاده کنند و ملل متحد از شهامت آنان ستایش میکند.
یاماموتو روز دوشنبه خطاب به اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: «ما از شجاعت و اراده قوی مردم افغانستان قدردانی می‌کنیم، آنان با رد تهدیدهای طالبان به مراکز رای‌دهی رفتند تا از حق شان برای رای دادن در یک روند مردم سالاری استفاده کنند.» 

انتقاد تند مسکو از پیش نویس قطعنامه سازمان ملل در مورد افغانستان

وی در رابطه به انتخابات ریاست جمهوری گفت: «مردم افغانستان اکنون برای یک گزینه مهم سیاسی دیگر که عبارت از برگزاری انتخابات ریایست جمهوری است تصمیم می‌گیرند."
با این حال نماینده سازمان ملل در افغانستان در بخشی دیگری از سخنان‌اش، به کمیسیون‌های انتخاباتی افغانستان هشدار داد که مدیریت ضعیف و بی‌نظمی‌های انتخابات مجلس نماینده‌گان را نباید در انتخابات ریاست جمهوری تکرار کنند.
یاماموتو گفت: «این روشن است که نهادهای انتخاباتی نیاز دارند تا به گونه قابل توجه کارهای شان را پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بهبود بخشند. بی‌نظمی‌ها و مدیریت ناخوشایند انتخابات پارلمانی، برای انتخابات ریاست جمهوری پذیرفتنی نخواهند بود.»
یاماموتو با اشاره به روند صلح افغانستان گفت فرصت‌های کنونی برای رسیدن به یک توافق صلح با طالبان در هفده سال گذشته بی‌پیشینه استند.
فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد برای افغانستان هنگام ارایه گزارش‌ از اوضاع افغانستان به شورای امنیت اعلام کرد که احتمال واقعی برای پایان دادن به جنگ در افغانستان از راه گفت‌وگوها فراهم شده است.
او از طالبان خواست که وارد گفت‌وگوهای صلح با حکومت افغانستان شوند و یا کم ازکم گفت‌وگوها را برای گفت‌وگوهای صلح، آغاز نمایند.
یاماموتو گفت: «گام کلیدی بعدی این است تا نماینده‌گان حکومت افغانستان و طالبان باهم دیدار کنند یا حد اقل به گونه رسمی شروع به آن‌چه بکنند که در میانجیگری از آن، به عنوان گفت‌وگو برای گفت‌وگو نام برده می‌شود.»
در این نشست نماینده قزاقستان اعلام کرد که خواست نخست طالبان برای گفت‌وگو، برداشتن محدودیت‌های سفر بر مقام‌های این گروه است.
وی گفت: "در نشست اخیر مسکو، خواست نخست طالبان پایان دادن به تحریم‌ها بر اعضای این گروه بود".
در این نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد هرچند آمار تازه درباره تلفات جنگ در نزدیک به دوازده ماه گذشته ارایه نشد، اما گفته شد که میزان تلفات غیرنظامیان در جنگ به گونه نگران کننده بلند است.

بحث و گفتگو