به گزارش اسپوتنیک به نقل از آریانا نیوز، بر اساس گزارش مرکز اطلاعاتی نیروهای هوایی امریکایی پرتاب این بمب ها در هفده سال گذشته کم سابقه بوده است.
این حملات هوایی جزء راهبرد دونالد ترامپ، رئیسجمهور امریکا برای افغانستان در سال روان میلادی است.
فرماندهی مرکزی نیروهای هوایی امریکا در گزارش تازه اش میگوید که در سال روان میلادی 5213 بمب در جنگ علیه هراس افگنی در افغانستان استفاده شده است.
امریکا در طی چهار سال گذشته بیشتر از 10 هزار بمب علیه هراس افگنان در افغانستان استفاده کرده است.
از سویی هم آگاهان نظامی میگویند که پرتاب این بمب ها هر چند تاثیرات مثبت در میدان های نبرد داشته اما از پیشروی طالبان جلوگیری نکرده است.
محمد رادمنش آگاه امور نظامی میگوید که تنها موثریت استفاده از این بمب ها این بوده که از ورود گروهای هراس افگن در داخل شهرها جلو گیری شده و نیروهای امنیتی نیز در قریه ها نفوذ کرده نتوانسته اند.
بر اساس گزارش سیگر یا بازرس ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان که چند هفته پیش به نشر رسید، گفته شده است که طالبان از سال 2015 پیشرفت های زیاد در مناطق کلیدی افغانستان داشته اند.
اما حال پرسش اینجاست که موثریت این همه حمله های هوایی و پرتاپ بمب ها برای سرکوب طالبان چه بوده است.
نصرالله صادقی زاده نیلی نماینده مردم در مجلس در این مورد میگوید: "اگر منظور از استفاده کردن از این بمب ها تضعیف مخالفان نظام و هراس افگنان بوده باشد که متاسفانه این کار انجام نشده بلکه روز به روز هراس افگنان قویتر شده و جغرافیای بیشتر را در افغانستان در اختیار خود گرفته اند".
استفاده از حملات هوایی در مبارزه با هراس افگنی در چند سال گذشته، چالش های را نیز در قبال داشته و سبب تلفات غیر نظامیان شده است. اما آگاهان نظامی می گویند که بدون حمایت های هوایی جنگ با هراس افگنان کم تاثیر خواهد بود.