دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران + عکس

دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی با درخشش بانوان سخنران به کار خود پایان داد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه‌های ایران روز چهارشنبه ۱۸ میزان در دانشگاه تربیت مدرس تهران و با حضور رایزن فرهنگی سفارت افغانستان، مجریان صدا و سیمای ایران و استادان فن بیان و به همت گروه دانشجویی همدل برگزار شد.

حمید انوری، دبیر برگزاری مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه­های ایران در گفت­گو با خبرنگار اسپوتنیک افغانستان در تشریح اهداف برگزاری مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی گفت: یکی از اهداف برگزاری مسابقات سخنرانی افزایش سطح مهارت های فردی، اجتماعی و علمی دانشجویان افغانستانی است. با توجه به اینکه مهاجرین در رابطه با سخنوری نیاز به کسب مهارت بیشتری نسبت به جامعه میزبان دارند بر آن شدیم تا از طریق مسابقات بتوانیم دانشجویان افغانستانی را ترغیب کنیم تا به این موضوع با دقت و اهمیت بیشتری توجه کنند.

دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران

آقای انوری با اشاره به استقبال بیشتر دانشجویان از این دوره نسبت به دوره ی پیش تاکید کرد: خوشبختانه امسال نسبت به سال گذشته استقبال خوبی شد. سال گذشته شاهد بودیم کسانی که در مسابقات سخنرانی شرکت کردند فراگیری این مهارت را ادامه دادند و در کلاس های فن بیان اساتید مختلف حضور یافته و شاهد استمرار یادگیری آنها با روش‌های مختلف بودیم، حتی یکی از برندگان اکنون در صداوسیما مشغول به فعالیت است.

برگزاری مسابقه کتابخوانی در راستای ارتقاء سطح کیفی

وی افزود: امسال برای اینکه سطح کمی و کیفی برنامه را افزایش دهیم و در راستای افزایش مهارت‌های دانشجویان قدم برداریم مسابقه کتابخوانی با موضوع سخنرانی برگزار شد که ۳۹۴ نفر از سراسر ایران در آن شرکت کردند. سوالات طوری طراحی شده بود که بدون خواندن دقیق کتاب مخاطبان نمی‌توانستند به تمام سوالات آن پاسخ دهند پس مطالعه کتاب مهمترین هدفمان بود.

مسابقات را ادامه می دهیم

دبیر برگزاری مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران در پاسخ به این پرسش که آیا سال های آینده نیز شاهد برگزاری مسابقات سخنرانی خواهیم بود یا خیر گفت: با توجه به همکاری مسوولان محترم تصمیم بر ادامه این مسابقات داریم.

حمید انوری درخصوص برگزاری مسابقات سخنرانی در دیگر استان های ایران گفت: مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی سالی یکبار و در تهران برگزار می‌شود و با توجه به منابع محدود در حال حاضر تصمیمی برای برگزاری آن در شهرهای دیگر نداریم.

چرا داور ایرانی؟

یکی از سوالاتی که شاید یه ذهن مخاطبان بیاید اینست که چرا از داوران ایرانی استفاده می‌کنیم؟ دلیل اصلی آن تجربه‌ای است که آن‌ها طی سالیان متمادی که در صداوسیما و صنف های مختلفی که در خصوص فن بیان برگزار کرده‌اند، بوده است. همچنین لازم بذکر است که تعداد کمی اساتید نامی در زمینه فن بیان داریم و البته از همین ظرفیت در مرحله مقدماتی مسابقات سخنرانی که در سال گذشته برگزار شد، استفاده کردیم.

دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران

شفیق شرق رایزن فرهنگی سفارت افغانستان در تهران که بدلیل عدم حضور سفیر کبیر جمهوری اسلامی افغانستان در پایان مسابقات سخنرانی حضور پیدا کرده بود طی سخنانی اظهار داشت: تمایل داشتم از ابتدای مسابقه اینجا در جمع دانشجویان پر افتخار کشورمان حضور پیدا کنم اما متاسفانه نشد.
رایزن فرهنگی سفارت افغانستان ضمن تبریک برگزاری دومین دور مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی به برگزار کنندگان و تمامی شرکت کنندگان و تقدیر و تشکر از داوران مسابقه و وزیر آموزش و پرورش ایران که پیامشان را به مسابقات فرستادند گفت: سخنرانی در تمامی فرهنگ ها جایگاه ویژه ای دارد. 
وی با اشاره به ارزش سخن در زبان و ادبیات فارسی اظهار داشت: گذشتگان ما برای ما میراث های ملموس و ناملموس بسیاری به جا گذاشته اند از جمله آنها آثار منظوم و منثور است و ارزش سخنرانی را در کلام منظوم شان برای ما تعریف کرده اند.
اگر سخن ارزشمند از خود به جا می گذاریم میراث ما برای آیندگان باقی خواهد ماند.
برنامه امروز تمرینی ست برای پرورش سخنوران آینده. سخن بگوئید تا برنده شوید.

وزیر آموزش و پرورش ایران: نباید کودکان افغانستانی از مهر جا بمانند

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران در یک ویدئو کنفرانس ضمن اظهار خرسندی از برگزاری مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی و عذرخواهی از عدم حضور در این مسابقات از تلاش برای ثبت نام تمام دانش آموزان افغانستانی در مدارس ایران خبر داد و گفت، نباید هیچ دانش آموز افغانستانی بدلایل اداری و یا مالی از تحصیل باز بماند.
بنابراین، تلاش داریم تمام این موارد کاهش پیدا کند. از شما دوستان عزیز خواهش می کنم مواردی که تخلف صورت می گیرد و دانش آموزان نتوانسته اند ثبت نام کنند را به ما اطلاع دهید. حتما این موارد پیگیریمی شود.

دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران

فرزانه معصومیان یکی از داوران مرحله پایانی و از مجریان صداوسیمای ایران در سخنانی گفت: همه ما اسطوره داریم و تمام کسانی که اینجا اسطوره های خود را دارند و تبدیل به عمل کردند و جزو آن دسته از کسانی هستید که منتظر نشدید دیگران کاری انجام دهند. جزو آن دسته افرادی هستید که باورتان این است آنچه که امروز اتفاق افتاده به طور کلی آرزو و رویای دیروزتان بوده که امروز آن را محقق کردید.

وی افزود: اینجا من کسانی را می بینم که باوجود تمام سختی ها و مشکلات و زمین خوردن بلند شدند یعنی شکست را پیروزی دیدند. اینجا همه تلاش کردند.
وی درخصوص نحوه داوری مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی گفت:ما به زبان بدن، نوع بیان، اینکه چقدر اعتماد بنفس دارند، چه خلاقیتی از خودشان بروز دادند تا با دیگران متفاوت باشند را زیر ذره بین بردیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری اسپوتنیک افغانستان، حدود ۶۰ نفر در مرحله مقدماتی مسابقات از استان‌های قم، شیراز، اصفهان، مشهد و تهران اشتراک کردند که با رأی زهره نفیسی و مهسا شمسیان که از مجریان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هستند، ۱۲ نفر به مرحله‌ی فینال راه پیدا کردند.


بر اساس این گزارش، مرحله‌ی فینال این مسابقه با داوری فرزانه معصومیان، شیرین ترکمندی، محمد سلوکی، علی عسگری، شاهین جمشیدی و مهدی صادقلو که از مجریان مطرح صدا و سیما و از مدرسان فن بیان برگزار شد و شرکت کنندگان باید سخنرانی پنج دقیقه‌ای در مقابل داوران و تماشاچیان که جمعیت آنها تا ۵۰۰ نفر هم می‌رسید، انجام می‌دادند.

دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران

به این ترتیب هفت نفر به مرحله‌ی دوم پایانی راه پیدا کردند و در این مرحله مقرر شده بود راه یافتگان یک سخنرانی سه دقیقه‌ای بصورت بداهه با کلمه‌ای که از پیش از سوی داوران انتخاب شده و در گوی شیشه‌ای قرار گرفته بود و از طریق قرعه‌کشی مشخص می‌شد، انجام دهند.

در نهایت پس از رقابت تنگاتنگی که بین شرکت‌کنندگان صورت گرفت، «سارا خلیلی» و «کوثر حسینی» از استان تهران و «مریم حیدری» از استان شیراز به ترتیب حایز رتبه‌های اول تا سوم شدند.
جوایز نفرات برگزیده نقدی و به ارزش یک میلیون تومان بود.

دومین دوره مسابقات سخنرانی دانشجویان افغانستانی دانشگاه های ایران

پاسداشت از لهجه دری

با توجه به این که یکی از اهداف این برنامه، پاسداشت لهجه‌ی دری افغانستان بود، به «غلامرضا حقجو» به عنوان فردی که از لهجه‌ی دری استفاده کرده بود، لوح تقدیر و تندیس افتخار اهدا شد.

گفتنی ست قرعه کشی مسابقات کتابخوانی همدل نیز در مراسم پایانی مسابقات برگزار شد و مهدی رسولی، مرضیه احمدی و بی نظیر جعفری به ترتیب رتبه اول تا سوم را بدست آورده و جوایز نفیسی به آنان اهدا شد.

در پایان این مراسم از داوران مسابقه نیز توسط گروه دانشجویی همدل با اهدای لوح تقدیر و تندیس تقدیر بعمل آمد.

 

 

بحث و گفتگو