مستورات در اصفهان

گذر از تاریخ و تاملی بر آن آدمی را در سیری از اتفاقات ممکن و ناممکن این هستی قرار می دهد، که هضم مسیر پیش رو را گاهی سخت و گاهی آسان می کند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، تاریخ سرزمینی که زنان در آن برای برابری جنگیدند و عصری را پیمودند تا روبرو شدن با چالش های پنهان شده که او را در مسیر گذشتگانش رها می کرد و حالا تا جایی سقوط می کند، که عصر پیش رو برقع را روبرویش قرار می دهد. پوششی که نه برای او بوده نه هست.

مسیر شناسایی ترس هایش تارهایی را در مقابل چشمانش قرار می دهد، که او را از واقعیت های روبرویش دور و دورتر می کند.

مستورات در اصفهان

او از محدودیت های برقع و معلق بودن در میان سنت ها و تقابل آن با مدرنیته به چالش های زیبایی شناسانه با زنانگی اش روبرو می شود. بحث زنانگی در این مجموعه ها در مرکزیت داستان نقشی ایفا می کند که بازیگر تمام آن ها زنی ست که تاریخ را ورق می زند و از قدرتمندی ملکه ثریا تا زنی زیر برقع پیش می رود… مستورات نمایشگاه انفرادی فاطیما حسینی که در گالری دوران اصفهان از تاریخ 26 اسد تا 7 سنبله در حال برگزاری است. در این نمایشگاه دو مجموعه به نمایش درآمده است که در تقابل با هم هستند. مجموعه اول زن افغانستانی در برقع و مجموعه دوم زن افغانستانی بدون برقع را نشان می‌دهد.

مستورات در اصفهان

علاوه بر این شماری فتوکلاژهایی از ملکه ثریا(کسی که اولین بار آزادی را برای زنان افغانستان مطرح کرده است) و شخصیت مقابل او یعنی ملاعمر(رییس گروه طالبان) کار شده است که در نمایشگاه به نمایش درآمده است. در حقیقت می توان گفت، این نمایشگاه تقابل دو مجموعه از زن افغانستان است. هدف از ارایه این نمایشگاه در وهله اول نشان دادن این موضوع بوده است که زن افغانستانی آن چیزی نیست که همۀ دنیا می‌بینند یا در مورد آن فکر می کنند یعنی برقع و محدودیت و…، بلکه ما در تاریخمان ملکه‌ای داشته‌ایم که نخستین مکتب زنان در افغانستان را گشایش کرده و در جامعه حضوری فعال داشته است.

مستورات در اصفهان
مستورات در اصفهان

 در این نمایشگاه مجموعه بازتاب های خراسانی نیز نمایش داده شده اند که نشان می دهد زیبایی زن افغانستانی چیزی فارغ از برقع است، برای همین چهره زنان افغانستان را در قومیت‌ها و پوشش های مختلف به تصویر کشیده شده است. در عنوان نمایشگاه واژه مستورات جمع واژه مستور و به معنی پوشیدگی است و چون پوشش زنان در دو حالت با برقع و بدون برقع نشان داده شده است، فاطیما از این عنوان برای نمایشگاه استفاده کرده است، علاوه بر این, اسم نخستین مکتبی که توسط ملکه ثریا در افغانستان افتتاح شد نیز «مستورات» بوده است.

مستورات در اصفهان

 

بحث و گفتگو