به گزارش اسپوتنیک، مردم جاپان امروز دوشنبه ساعت 8:15 دقیقه صبح به وقت محلی، هفتاد و سومین مراسم یادبود 140 هزار قربانی این بمباران را برگزار کردند. این درست هامان زمانی است که 73 سال پیش، در ششم اگست سال 1945، شهر هیروشیمای جاپان هدف نخستین جنگ اتمی تاریخ قرار گرفت.
گروهی از بازماندگان به همراه شینزو آبه نخست وزیر و نمایندگانی از هشتاد کشور جهان در این مراسم حضور یافتند و راس ساعت هشت و پانزده دقیقه صبح امروز به وقت محلی، یعنی زمان فروافتادن بمب امریکایی بر فراز این شهر، یک دقیقه سکوت کردند.
شینزو آبه طی سخنانی در این مراسم اعلام کرد؛ رهبران جهان به منظور جلب همکاری با یکدیگر باید واقعیت تراژدی حملات هسته ای را درک کنند. وی در عین حال پایبندی جاپان را به اصول صلح طلبانه و غیر هسته ای این کشور بار دیگر مورد تاکید قرار داد.
تندیس یادبود فاجعه هیروشیما همچنان در این شهر پابرجاست تا یادآور قربانیان بمباران اتمی هیروشیما از سوی امریکا در 73 سال پیش باشد.
سه روز پس از بمباران اتمی شهر هیروشیما و ناکازاکی از سوی امریکا، این کشور دومین بمب اتمی را به شهر ناکازاکی جاپان پرتاب کرد.
بمباران اتمی جاپان از سوی امریکا بیش از 200هزار کشته برجای گذاشت که بیشتر قربانیان آن را زنان و کودکان بی گناه تشکیل می دهند.
مردم جاپان بمباران اتمی این کشور از سوی امریکا را مصداق جنایت جنگی می دانند. شهروندان این کشور، بمباران اتمی جاپان از سوی امریکا ناقض مصوبات دادگاه لاهه می دانند.
یگانه کشوری در جهان است که با استفاده از سلاح های اتمی امریکا مورد حمله قرار گرفته و تشعشعات مواد رادیواکتیو این بمباران اتمی باعث بیماری های مادرزادی در این کشور شده است و بیماران زیادی درجاپان همچنان از اثرات کشنده مواد آن زجر می کشند.
مردم جاپان بمباران اتمی این کشور از سوی امریکا را هرگز فراموش نخواهند کرد و آن را سینه به سینه و نسل به نسل انتقال خواهند داد. اثرات بمباران اتمی جاپان تنها به جنگ جهانی دوم محدود نمی شود و عصر حاضر نیز همچنان با تاثیرات مخرب آن دست به گریبان است.