به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، نمایندهگان احزاب و جریانهای سیاسی روز شنبه (۶ اسد) با حکومت و کمیسیون مستقل انتخابات در بارۀ خواستهای شان دیدار کردند، اما به نتیجهیی نرسیدند.
نماینده گان احزاب سیاسی، میگویند که در این نشست خواهان تغییر نظام انتخاباتی، بهکار گیری از بایومتریک در روز رأی دهی و نظارت احزاب سیاسی بر روند انتخابات شدند.
بشیر احمد تهینج، سخنگوی حزب جنبش ملی اسلامی در این باره گفت: "تغییر شیوه یا سیستم انتخابات، دوم بایومتریک و یا همان برقی کردن انتخابات برای شفافیت هم چنان و سوم نظارت قوی احزاب از تمامی روند های انتخاباتی ما که می بینیم اکنون به جای احزاب حکومت وقت کشی می کند".
هفتۀ پیش، شماری از احزاب و جریانهای سیاسی در یک نشست مشترک، خواهان آوردن تغییرات در انتخابات شدند.
آنان، روند ثبت نام های رأی دهندهگان را پر تقلب خواندند و خواهان لغو این روند شدند.
پس از آن، نمایندۀ حزب اسلام اعلام کرد که حکومت گفته است که برای بررسی این خواستها کمیسیونی را ایجاد میکند.
منابع میگویند که میان دیدگاههای احزاب سیاسی، حکومت و کمیسیون مستقل انتخابات اختلاف نظرهایی بودند، از همین رو قرار است در روزهای آینده در این باره نشست دیگری برگزار شود.
در همین حال، کمیسیون مستقل انتخابات پیش از این در واکنش به خواست احزاب سیاسی برای تغییر نظام انتخاباتی گفته است که اکنون برای این کار بسیار ناوقت است.
سید حفیظ الله هاشمی، سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات در این باره میگوید: "بحث شد که روز دوشنبه باز هم جلسه ادامه پیدا بکند و در آن روی مسایل تغییر در سیستم و تاثیر آن بالای ۲۸میزان این موضوع از سوی کمیسیون یک تحلیل شود، ارزیابی شود و یک گزارش به حکومت داده شود و هم چنان افراد فنی هم در روز جلسه باشد تا روی هر سه مورد صحبت شود".
در این میان، نهادهای نظارت کننده انتخابات میگویند که نگران به بحران رفتن انتخابات استند.
محمد نعیم ایوب زاده، رئیس بنیاد انتخابات آزاد و شفاف افغانستان گفت: "چنان که ما ارزیابی کرده ایم یک تعداد میخواهند که انتخابات را به سوی بحران ببرند و تلاشهای طرف دیگر این است که انتخابات را مهندسی بکنند که دو نگرانی بسیار بزرگ را برای ما ایجاد کرده اند و اگر قرار باشد که ساختارهای انتخاباتی و شریکان انتخاباتی توجه نکنند خیلی دشوار خواهد بود که ما صاحب یک انتخابات قابل قبول بتوانیم باشیم".
کمیسیون مستقل انتخابات اعلام کرده است که بیش از نُه میلیون تن برای انتخابات مجلس نماینده گان و شوراهای ولسوالیها ثبت نام کردهاند، اما گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی پیش از این گفته است که نزدیک به پنج میلیون ثبت نام شده گان تقلبی استند.
با این همه، قرار است به روز دوشنبه نیز حکومت، احزاب و جریان های سیاسی دوباره به گفت وگو بنشینند.