غنی: نماینده‌گانی‌ که درانتخابات مداخله کنند از روند محروم می‌شوند

رئیس‌جمهور غنی می‌گوید که افغانستان در مرحله‌یی رسیده است که او ختم جنگ چهل سالۀ این کشور و امکان آمدن صلح را در آن می‌بیند.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، همزمان با نگرانی‌های نهادهای ناظر بر انتخابات از برگزار نشدن انتخابات شفاف و نفوذ زورمندان و مقام‌های حکومتی در این روند، رئیس‌جمهور غنی اما اطمینان می‌دهد که به هیچ کس اجازۀ مداخله در انتخابات را نخواهد داد.

رئیس جمهور غنی به ننگرهار رفت

آقای غنی‌ که پس از چاشت روز یک‌شنبه، در میان مقام‌های محلی و بزرگان اقوام ولایت ننگرهار در این ولایت سخن می‌زد، تأکید کرد که اگر از مقام‌های حکومتی کسی در روند انتخابات مداخله کند برکنار و از اگر نماینده‌گان کسی مداخله کند، از شرکت در این روند محروم خواهند شد.
آقای غنی هرچند از فرد مشخصی نام نبرد، اما تأکید کرد که چهر‌ه‌هایی انگشت شماری استند که تلاش دارند به گفتۀ او ولایت ننگرهار را در «انحصار» خود داشته باشند.
آقای غنی از این اشخاص به عنوان کسانی نام‌برد که از انتخابات هراس دارند.
او به والی و فرماندۀ امنیه ولایت ننگرهار دستور داد که در برابر این افراد جدی اقدام کنند.
رییس‌جمهور غنی، پیش از چاشت امروز، به منظور گشایش کار یک مرکز بهداشتی در ننگرهار، به این ولایت رفت و سنگ بنای آن را گذاشت.
این مرکز بهداشتی قرار است هزار بستر داشته باشد.

رئیس‌جمهور در بخش دیگر سخنانش در ننگرهار، گفت که اگر طالبان به گفت‌وگوهای صلح حاضر شوند، او آماده است که با دیگر مقام‌های حکومت به هرکجایی که طالبان بخواهند بروند: "طالبان در هرجایی‌که حاضر به مذاکره استند، من و داکتر عبدالله و دیگر مقام‌ها آماده‌ایم با آنان گفت‌وگو کنیم".
آقای غنی افزود که اکنون برای صلح اجماع شکل گرفته است که از سوی جامعۀ جهانی نیز پشتیبانی می‌شود: "تمام فرضیه‌ها در بارۀ آتش‌بس غلط ثابت شدند. در بارۀ صلح نظر منفی را نمی‌پذیرم و اجازۀ وتو را به هیچ کسی نمی‌دهم".
یادآوری می‌کنیم که اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان غنی، روز گذشته پایان آتش‌بس هفده روزۀ حکومت در برابر طالبان را اعلام کرد و گفت که نیروهای امنیتی اجازه دارند عملیات‌های شان را از سر بگیرند.
اما او امروز تأکید کرد که آماده است تن به هرنوع آتش‌بس بدهد: "ما به هرنوع آتش‌بس آماده استیم. این جنگ، جنگ نیروهای امنیتی و حکوومت نیست. مردم باید با قرآن شریف در دست و اولادان شان مقابل طالبان بیایستند که چرا مردم را می‌کشند".
رئیس‌جمهور بار دیگر تأکید کرد که در روند صلح باید مردم مشارکت داشته باشد و به گفتۀ وی نباید این روند «انحصار» شود.
در حالی‌که گروه طالبان هرگونه گفت‌وگو با حکومت را مشروط به خروج نیروهای خارجی از افغانستان کردهاند، اما رئیس‌جمهور می‌گوید که افغانستان در مرحله‌یی رسیده است که ختم جنگ چهل سالۀ در آن متصور است.
او با اطمینان گفت که امکان صلح در کشور وجود دارد.

بحث و گفتگو