خروج امریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل

امریکا اعلام کرده است که از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج خواهد شد و همچنان این شورا سازمانی خوانده است که "متناسب با نام خود عمل نمی‌کند".
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، نیکی هیلی، نماینده دائمی امریکا در سازمان ملل گفته است که امریکا قصد دارد با سازمان حقوق بشر و دیگر گروه های که از پیشنهاد امریکا در مورد این باید این سازمان در خود تغییراتی بیاورد پشتیبانی نکرده واشنگتن با آنها کار نمی‌کند و همچنان این نماینده این شورا (شواری حقوق بشر) را سازمانی خوانده است که "متناسب با نام خود عمل نمی‌کند".
خروج امریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد تازه ترین خروج دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، از موسسات و نهادهای بین المللی محسوب می شود.

امریکا پیش نویس شواری امنیت در مورد اوضاع نوار غزه را رد کرد

نیکی هیلی تصریح کرد امریکا بارها به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد این فرصت را داد تا در خود تغییراتی به وجود آورد. وی از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به علت "سوگیری های پیوسته خود علیه اسرائیل" انتقاد کرد و از این که برخی کشورهای به زعم او ناقض حقوق بشر، مانند چین، کوبا، ونزوئلا و جمهوری دموکراتیک کنگو، در این شورا عضویت دارند، ابراز تاسف کرد.
سفیر امریکا در سازمان ملل متحد خاطر نشان کرد: "ما این تصمیم را اتخاذ کردیم زیرا تعهداتمان به ما این اجازه را نمی‌دهد که بخشی از یک سازمان دو رو و خود محور باشیم که حقوق بشر را به سخره گرفته است".
نیکی هیلی گفت: "متاسفانه اکنون روشن شده است که درخواست ما برای ایجاد اصلاحات در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مورد توجه قرار نگرفته است". وی در عین حال خاطر نشان کرد که این تصمیم می تواند دائمی نباشد و هر گاه شورا موافقت کرد که اصلاحات مورد نظر امریکا را انجام دهد، احتمال بازگشت واشنگتن به آن وجود دارد.

امریکا: خواستار تغییر رژیم در ایران نیستیم

نماینده امریکا در سازمان ملل متحد در عین حال افزود به رغم آن که امریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خارج شده است، واشنگتن همواره به دفاع خود از حقوق بشر در سازمان ملل متحد ادامه خواهد داد.
امریکا از 17 ماه جنوری سال 2017 تا کنون از توافقنامه آب و هوایی پاریس، سازمان آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و توافق هسته ای ایران خارج شده است. از دیگر اقدامات بحث انگیزی که دولت ترامپ تا کنون انجام داده است می توان به افزایش تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از کشورهایی که شرکای مهم تجاری واشنگتن محسوب می شوند، اشاره کرد. اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و انتقال سفارت امریکا از تل آویو به قدس نیز از دیگر کارهای بحث برانگیزی است که وی انجام داده است.
این سازمان های دوازده گانه با صدور بیانیه ای مشترک اعلام کردند: "این تصمیم امریکا برای امنیت ملی و سیاست خارجی امریکا مخرب است و دنبال کردن اولویت های حقوق بشری و کمک به قربانیان خشونت در سراسر جهان را دشوارتر خواهد کرد".
47 کشور در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد عضویت دارند. این کشورها توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب می شوند. هر یک از مناطق جهان تعداد مشخصی از کرسی های این شورا در اختیار دارد. اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای یک دوره زمانی سه ساله انتخاب می شوند و تنها می توانند دو دوره پیاپی در این شورا عضویت داشته باشند.

 

 

بحث و گفتگو