این عضو مجلس راه حل مشکلات افغانستان را اجماع ملی میداند و میگوید، اگر حکومت به تنشهای قومی ادامه دهد، آنها گزینۀ تغییر نام افغانستان را روی دست خواهند گرفت:- "خراسان تمام اقوام افغانستان را در بر میگیرد، زیرا دیگر اقوام بیشتر از قوم پشتوناند و به همین اساس خراسان نام بهتری برای افغانستان است".
لطیف پدرام حکومت کنونی را مستبد میخواند و میگوید، که مردم در برابر تحمیل هویت یک قوم ایستاده میشوند.
سپس عصمت قربانی، نمایندۀ مردم تخار در شورای ولایتی نیز گفت: اگر خواستهای مردم شنیده نشود، آمادۀ گرفتن تفنگ و رفتن به جنگاند. او از حکومت میخواهد به تنشهای قومی بیشتر از این دامن نزند.
خیرمحمد تیمور فرمانده پیشین پولیس تخار و یکی از اعضای ارشد جنبش ملی نیز در میان معترضان هویتخواهی میگوید، حکومت به دنبال حذف دیگر اقوام است، اما مردم اجازۀ چنین کاری را نخواهند داد.
آقای تیمور میافزاید، مردم آزادی را به قیمت خون خود به دست آوردهاند و «هرگز اجازه نخواهند داد از سوی یک گروه فاشیست تحقیر و توحین شوند.» او میگوید، مردم حاضرند، برای هویتشان مبارزه کنند.
با این حال، شاهحسین مرتضوی معاون سخنگوی رئیس جمهور در پاسخ به این گفتهها میگوید، که آقای پدرام از دیگر اقوام افغانستان نمایندگی نمیکند و این که سربازان زیر فرمان چه کسی بجنگند یا نجنگند موضوعی در سطح سراسر کشور است.
یادآوری می کنیم، که آغاز روند توزیع شناسنامههای برقی با وجود اختلافات با مخالفتهای بسیاری همراه بود. معترضان در ولایتهای مختلف از جمله تخار، پروان، پنجشیر، بلخ، بامیان و بدخشان مخالفت خود را نسبت به درج واژۀ افغان در این شناسنامهها نشان دادند و هنوز این مخالفتها در گوشهوکنار کشور دیده میشود.