کسب مقام پژوهشگر برتر توسط دانش پژوه افغانستانی در دانشگاه تهران

دانش پژوه دکترای افغانستانی مقام پژوهشگر برتر را در دانشگاه تهران بدست آورد.
Sputnik

به گزارش اسپوتنیک، مجتبی نیکزاد دانش پژوه دوره دکترای دانشگاه تهران، که پیش از این با کسب رتبه یک کشوری در کنکور دوره های کارشناسی ارشد و دکترای افتخارآفرینی نموده بود، این بار در مراسم دوازدهمین جشنواره آثار مکتوب و پژوهشی برتر در زمینه مبارزه با مواد مخدر، روان گردان‌ها و پیش سازها، به عنوان یکی از پژوهشگران برتر این جشنواره معرفی شد.

این جشنواره از سوی ستاد کل مبارزه با مواد مخدر وزارت کشور/ داخله جمهوری اسلامی ایران برگزار شده و اثر پژوهشی مجتبی نیکزاد، با هدف مبارزه با عرضه مواد مخدر در افغانستان از میان بیش از 900 اثر پژوهشی، پایان نامه و رساله دکتری در این جشنواره، انتخاب شد و لوح تقدیر و تندیس خود را از طرف عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران دریافت کرد.

38 دانشجو برای آموزش های نظامی به روسیه فرستاده می شوند
آقای نیکزاد پیرامون هدف این کار پژوهشی خود می گوید: پژوهش بنده با هدف مبارزه با کشت و عرضه مواد مخدر در افغانستان با همکاری سفیر و سفارت کبرای جمهوری اسلامی افغانستان در تهران و راهنمایی دکتر حسینی و دکتر انصاری (استادان توانای دانشگاه تهران) و همچنین مشاوره ارزشمند سفیر کبیر افغانستان در تهران تدوین شده است.

نیکزاد گفت: در این پژوهش تلاش شده تا سیاست ها و پالیسی های دولت افغانستان در زمینه مبارزه با جایگزینی کشت مواد مخدر در افغانستان مورد تحلیل و ارزیابی همه جانبه قرار بگیرد و نتایج آن به منظور تدوین پالیسی راهبردی مبارزه با مواد مخدر در افغانستان به صورت اثربخش و اقتصادی به کار برده شده است.

این دانش پژوه برتر دوره دکترای دانشگاه تهران ادامه داد: "حضور در منطقه، ارزیابی دقیق سیاست ها و همچنین در نظرداشت ابعاد مختلف اقتصادی و اجتماعی مسئله، باعث شده که پژوهش حاضر بتواند پیش بینی درست و سیاست های اصولی را در راه مبارزه با این خطر انسانی و جهانی، پیش روی سیاست‌گزاران افغانستان قرار دهد".

وی گفت، که همکاری وزارت های مربوطه در عرصه مبارزه با مواد مخدر و توسعه کشاورزی و همچنین سازمان های بین المللی همکار، از دیگر ویژگی این رساله پژوهشی می باشد.

نیکزاد امیدور است، که با کاربرد عملی پژوهش حاضر، زمینه برای ریشه کن کردن مواد مخدر در افغانستان فراهم شود و از این طریق، یکی از منابع اصلی تأمین مالی گروه های تروریستی کشور نیز قطع گردد.

به گفته وی، این موضوع نیازمند پشتیبانی و همکاری وزارت مبارزه با مواد مخدر و ریاست های مربوط در سایر وزارت‌های کشور می باشد.

البته وی خاطرنشان کرد، که در این پژوهش تأکید شده که مبارزه با مواد مخدر نیازمند پشتیبانی همه جانبه در سطح بین الملل با در نظر گرفتن همه ابعاد زندگی کشاورزان میسر خواهد شد و لذا بررسی دو طرف مسأله، شامل عرضه و تقاضا ضروری می باشد.

شایان ذکر است، این پژوهش در میان مجموعه کامل پژوهش های چندین سال اخیر در این حیطه در جمهوری اسلامی ایران، توانسته به عنوان پژوهش برتر شناخته شود و این مسئله برای افغانستان در خط مقدم مبارزه با کشت مواد مخدر و تروریسم، افتخار بزرگی می باشد.

یادآوری می کنیم، که این نخستین باری نیست که دانش پژوهان و دانشجویان نخبه افغانستان در مسابقات علمی پژوهشی در دانشگاه ها و نهادهای مختلف علمی جمهوری اسلامی ایران حائز چنین مقامی می شوند. در گذشته نیز آثار علمی پژوهشی دانشجویان و نخبگان افغانستانی به خصوص در حوزه علم و فن‌آوری توانسته اند جوایز مختلفی را به دست بیاورند.

بحث و گفتگو