https://sputnik.af/20230726/کارشناس-مسائل-سیاسی-افغانستان-بعنوان-صوبه-پنجم-پاکستان-توسط-ایاسای-اداره-میشود-15416014.html
کارشناس مسائل سیاسی: افغانستان بعنوان صوبه پنجم پاکستان توسط ایاسای اداره میشود
کارشناس مسائل سیاسی: افغانستان بعنوان صوبه پنجم پاکستان توسط ایاسای اداره میشود
اسپوتنیک افغانستان
وزیر خارجه امریکا در تماس تلیفونی با "بلاول بوتو زرداری" همتای پاکستانی خود درباره روابط دوجانبه، افغانستان رایزنی کرد. 26.07.2023, اسپوتنیک افغانستان
2023-07-26T15:01+0430
2023-07-26T15:01+0430
2023-07-26T15:09+0430
تحلیل و مقالات
گزارش اسپوتنیک
افغانستان
https://cdn1.img.sputnik.af/img/07e7/07/1a/15416377_0:0:1220:686_1920x0_80_0_0_435a49857d19ffc9fdcea51c1faab9ad.jpg
به گزارش اسپوتنیک، وزیر خارجه امریکا با وزیر خارجه پاکستان در مورد نگرانیهای منطقهای دو کشور از جمله مسئله افغانستان گفتگو کرده اند. وزارت خارجه قطر نیز از گفتگوی وزیر خارجه امریکا با وزیر خارجه قطر در باره وضعیت افغانستان خبر داده است.بعد از سفر اخیر ریس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا (سِنتکام) به پاکستان و دیدار او با فرمانده ارتش این کشور، وزیر خارجه امریکا با وزیر خارجه پاکستان تماس تلفنی برقرار کرد.مقامهای اسلام آباد و واشنگتن از گفتوگوی تلیفونی آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا با بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان خبر و توضیحاتی در این باره ارائه دادند.وزارت خارجه پاکستان با انتشار بیانیه اعلام کرد، آنتونی بلینکن با بلاول بوتو زرداری تماس تلیفونی برقرار کرد و در آن تماس تلیفونی هر دو طرف از حرکت مثبت فعلی در روابط پاکستان و ایالات متحده ابراز خرسندی کردند.آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا در صفحه توییتر خود توضیحی کوتاه درباره گفتوگوی تلیفونی با همتای پاکستانی خود ارائه داد و اعلام کرد که آنها درباره موضوعات مختلف شامل افغانستان رایزنی کردند.بلینکن نوشت: "ایالات متحده از مشارکت سازنده، دموکراتیک و موفق با پاکستان حمایت میکند. با بلاول بوتو زرداری گفتوگوی خوبی برای صحبت درباره حمایتمان از احیای اقتصادی پاکستان و نگرانیهای منطقهای مشترکمان شامل افغانستان داشتنم".رایزنی تلیفونی دیپلماتهای ارشد امریکا و پاکستان یک روز بعد از رسانهای شدن سفر جنرال "مایکل کوریلا" ریس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سِنتکام) به پاکستان و دیدار او با جنرال "عاصم منیر" فرمانده ارتش پاکستان انجام شد.قابل ذکر است که پس از افزایش حملات تروریستی در پاکستان از سوی تحریک طالبان پاکستانی، روابط میان اداره طالبان افغانستان و پاکستان تیره شده است.پاکستان مدعی است که این حملات از سوی طالبان پاکستانی از خاک افغانستان سازماندهی میشوند، اما اداره طالبان این ادعا را رد کرده است.در عین حال اخیراً انتقادات مقامات نظامی پاکستان نسبت به طالبان در کابل به دلیل پناه دادن به طالبان پاکستانی و سایر گروه های نظامی مخالف دولت پاکستان افزایش یافته است. این در حال است که روز سه شنبه (25 جولای) منابع معتبر از ولایت پکتیکا به رسانهها گفتند، که نظامیان پاکستانی از عصر روز گذشته تا نیمههای شب گذشته، بخشهایی از ولسوالی برمل در نزدیکی خط دیورند را هدف یورش های جنگ افزارهای سنگین قرار دادند.طبق گزارشات دهها فیر راکت بر ساحه کونده ولسوالی برمل اصابت کرده است.سوال اصلی اینجا است که ارتباط و کمک طالبان افغانستان با طالبان پاکستان تا چه اندازه می تواند امنیت منطقه را تهدید کند؟ و همکاری امریکا با پاکستان در مبارزه با تروریسم چگونه خواهد بود؟در این مورد آقا اکمل بقا کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: "با تاسف فراوان افغانستان بعنوان صوبه پنجم پاکستان توسط ایاسای اداره میشود. نگرانی پاکستان از چند فرزند نافرمان شان در امارت طالبان است؛ مانند ملا یعقوب و گروپ غنی برادر، بناً گاهگاهی موقفگیری های سیاسی در قبال شان میداشته باشند که آنقدر جدی نیست."وی تاکید کرد: امریکای ها از ظهور طالبان الی همین اکنون در هیچ یادداشتی رسمی طالبان را بعنوان گروه تروریستی قلمداد نکردهاند، برای ایالات متحده امریکا فقط القاعده و داعش گروه های افراطی و تروریست هستند و امریکا پاکستان را فقط در جهت سرکوب القاعده حمایت خواهد کرد.
https://sputnik.af/20230723/درانی-پاکستان-به-تعامل-کاربردی-با-گروه-طالبان-ادامه-میدهد-15393517.html
https://sputnik.af/20230722/طالبان-امریکا-را-به-شکل-گیری-داعش-و-بی-ثبات-کردن-افغانستان-متهم-می-کند-15387366.html
اسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
اسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
da_DA
اسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnik.af/img/07e7/07/1a/15416377_153:0:1068:686_1920x0_80_0_0_066f24e606d97d9d7bab677b5270ac02.jpgاسپوتنیک افغانستان
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
تحلیل و مقالات, گزارش اسپوتنیک, افغانستان
تحلیل و مقالات, گزارش اسپوتنیک, افغانستان
کارشناس مسائل سیاسی: افغانستان بعنوان صوبه پنجم پاکستان توسط ایاسای اداره میشود
15:01 26.07.2023 (بازآوری شدن: 15:09 26.07.2023) وزیر خارجه امریکا در تماس تلیفونی با "بلاول بوتو زرداری" همتای پاکستانی خود درباره روابط دوجانبه، افغانستان رایزنی کرد.
به گزارش اسپوتنیک، وزیر خارجه امریکا با وزیر خارجه پاکستان در مورد نگرانیهای منطقهای دو کشور از جمله مسئله افغانستان گفتگو کرده اند. وزارت خارجه قطر نیز از گفتگوی وزیر خارجه امریکا با وزیر خارجه قطر در باره وضعیت افغانستان خبر داده است.
بعد از سفر اخیر ریس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده امریکا (سِنتکام) به پاکستان و دیدار او با فرمانده ارتش این کشور، وزیر خارجه امریکا با وزیر خارجه پاکستان تماس تلفنی برقرار کرد.
مقامهای اسلام آباد و واشنگتن از گفتوگوی تلیفونی آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا با بلاول بوتو زرداری وزیر خارجه پاکستان خبر و توضیحاتی در این باره ارائه دادند.
وزارت خارجه پاکستان با انتشار بیانیه اعلام کرد، آنتونی بلینکن با بلاول بوتو زرداری تماس تلیفونی برقرار کرد و در آن تماس تلیفونی هر دو طرف از حرکت مثبت فعلی در روابط پاکستان و ایالات متحده ابراز خرسندی کردند.
آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا در صفحه توییتر خود توضیحی کوتاه درباره گفتوگوی تلیفونی با همتای پاکستانی خود ارائه داد و اعلام کرد که آنها درباره موضوعات مختلف شامل افغانستان رایزنی کردند.
بلینکن نوشت: "ایالات متحده از مشارکت سازنده، دموکراتیک و موفق با پاکستان حمایت میکند. با بلاول بوتو زرداری گفتوگوی خوبی برای صحبت درباره حمایتمان از احیای اقتصادی پاکستان و نگرانیهای منطقهای مشترکمان شامل افغانستان داشتنم".
رایزنی تلیفونی دیپلماتهای ارشد امریکا و پاکستان یک روز بعد از رسانهای شدن سفر جنرال "مایکل کوریلا" ریس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سِنتکام) به پاکستان و دیدار او با جنرال "عاصم منیر" فرمانده ارتش پاکستان انجام شد.
قابل ذکر است که پس از افزایش حملات تروریستی در پاکستان از سوی تحریک طالبان پاکستانی، روابط میان اداره طالبان افغانستان و پاکستان تیره شده است.
پاکستان مدعی است که این حملات از سوی طالبان پاکستانی از خاک افغانستان سازماندهی میشوند، اما اداره طالبان این ادعا را رد کرده است.
در عین حال اخیراً انتقادات مقامات نظامی پاکستان نسبت به طالبان در کابل به دلیل پناه دادن به طالبان پاکستانی و سایر گروه های نظامی مخالف دولت پاکستان افزایش یافته است.
این در حال است که روز سه شنبه (25 جولای) منابع معتبر از ولایت پکتیکا به رسانهها گفتند، که نظامیان پاکستانی از عصر روز گذشته تا نیمههای شب گذشته، بخشهایی از ولسوالی برمل در نزدیکی خط دیورند را هدف یورش های جنگ افزارهای سنگین قرار دادند.
طبق گزارشات دهها فیر راکت بر ساحه کونده ولسوالی برمل اصابت کرده است.
سوال اصلی اینجا است که ارتباط و کمک طالبان افغانستان با طالبان پاکستان تا چه اندازه می تواند امنیت منطقه را تهدید کند؟ و همکاری امریکا با پاکستان در مبارزه با تروریسم چگونه خواهد بود؟
در این مورد آقا اکمل بقا کارشناس مسائل سیاسی در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: "با تاسف فراوان افغانستان بعنوان صوبه پنجم پاکستان توسط ایاسای اداره میشود. نگرانی پاکستان از چند فرزند نافرمان شان در امارت طالبان است؛ مانند ملا یعقوب و گروپ غنی برادر، بناً گاهگاهی موقفگیری های سیاسی در قبال شان میداشته باشند که آنقدر جدی نیست."
وی در مورد طالبان پاکستانی افزود: "دستان ایاسای، القاعده، طالبان پاکستانی و طالبان افغانستان در یک کاسه است و اینها از یک پیراهن سر میرون میکنند."
وی تاکید کرد: امریکای ها از ظهور طالبان الی همین اکنون در هیچ یادداشتی رسمی طالبان را بعنوان گروه تروریستی قلمداد نکردهاند، برای ایالات متحده امریکا فقط القاعده و داعش گروه های افراطی و تروریست هستند و امریکا پاکستان را فقط در جهت سرکوب القاعده حمایت خواهد کرد.
آقا بقا در جمعبندی گفت: "در افغانستان سریال سال 2001 جریان دارد و الی ختم جنگ فدراسیون روسیه و اوکراین هر دو کشور (پاکستان و امریکا) مصروف تولید مواد رسانهای خواهند بود، تا باشد ذهنیت عامه مردم کشور های خود را در کنترول داشته باشند. و این ما هستیم که قربانی اصل جنگ های نیابتی قدرت ها شدهایم."