نگرانی‌های روسیه به دخالت امریکا در مناقشه قره‌باغ

© Sputnik / Asatur Yesayants /  مراجعه به بانک تصاویر Оппозиционные активисты у здания Национального собрания Армении в Еревaне
Оппозиционные активисты у здания Национального собрания Армении в Еревaне - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 15.06.2023
عضو شوید
میانجیگری اتحادیه اروپا و امریکا در حل مناقشه بین ایروان و باکو با هدف بیرون راندن روسیه از روند مذاکرات است، نه تثبیت اوضاع در منطقه.
به گزارش اسپوتنیک، یک منبع دیپلماتیک در واشنگتن به ریانووستی گفته بود که واشنگتن در قالب اولتیماتوم نمایندگان قره باغ کوهستانی را مجبور به دیدار با نمایندگان آذربایجان در کشور ثالث می کند و در صورت امتناع، آنها را تهدید به انجام یک عملیات تروریستی توسط آذربایجان می کند.
به گفته این منبع: "واشنگتن در قالب یک اولتیماتوم (آخرین شرطی که از طرف یک دولت به دولت دیگر ابلاغ شود، و در صورت عدم قبول طرف مقابل ، قطع رابطة دو دولت و یا جنگ آغاز گردد) نمایندگان قره باغ را مجبور می کند تا در آینده نزدیک با طرف آذربایجانی در یک "کشور ثالث" با حضور یک متولی امریکایی موافقت کنند. هدف ورود امریکا به منطقه است."
وی توضیح داد: "علاوه بر این، اگر رهبری قره باغ از چنین تماسی امتناع کند، تهدید به عملیات ضد تروریستی آذربایجان در منطقه خواهد شد."
این منبع میگوید: "ابتکار حفظ صلح" امریکا توسط "سرگئی قازاریان" وزیر امور خارجه قره باغ کوهستانی لابی می شود که منافع وی کاملاً با منافع آذربایجان منطبق است."
ایالات متحده اخیراً به طور فعال در روند حل و فصل روابط بین ارمنستان و آذربایجان مشارکت داشته است. در ماه فبروری، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، در مونیخ با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا دیداری سه جانبه داشتند. علاوه بر این، قرار بود نشست وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان در 12جون در واشنگتن برگزار شود که به درخواست باکو به تعویق افتاد.
Флаги США у мемориала 11 сентября в память о террористических атаках 2001 года в Нью-Йорке - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 15.06.2023
"نظرسنجی" نگرش امریکایی ها به حمایت ایالات متحده از اوکراین
از سوی دیگر وزارت امور خارجه روسیه میگوید، "گزارش‌های تهدیدات نمایندگان دولت بایدن علیه قره‌باغ کوهستانی پرسش‌هایی را درباره کفایت میانجی‌های امریکایی ایجاد می‌کند".
مسکو پیشتر خاطرنشان کرد که میانجیگری اتحادیه اروپا و امریکا در حل مناقشه بین ایروان و باکو با هدف بیرون راندن روسیه از روند مذاکرات است و نه تثبیت اوضاع در منطقه.
ایروان و باکو در سال 2022، با میانجیگری روسیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره پیمان صلح آینده را آغاز کردند. در اوایل فبروی سال جاری، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان اعلام کرد که کشورش پیشنهادات بعدی آذربایجان در مورد پیمان صلح را دریافت کرده و در حال بررسی آنها است. پس از گفتگو با نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان در 18 فبروری در مونیخ، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان، اعلام کرد که معاهده صلح باید بر اساس هنجارها و اصول بین المللی تنظیم شود، و هرگونه مفاد در مورد قره باغ در این سند غیرقابل قبول است. پاشینیان در پایان ماه مه اعلام کرد که ارمنستان و آذربایجان تمامیت ارضی یکدیگر را در مرزهای اداری شوروی به رسمیت خواهند شناخت.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала