پتریوس: توافق با طالبان بدترین توافقنامه سیاسی در تاریخ آمریکا بود

© AP Photo / Evan Vucciعقابان امریکایی جهت جنگ واقعی با روسیه تلاش می ورزند
عقابان امریکایی جهت جنگ واقعی با روسیه تلاش می ورزند - اسپوتنیک افغانستان  , 1920, 09.08.2022
عضو شوید
فرمانده پیشین نیروهای ایالات متحده در افغانستان، در مقاله‌ای برای یک نشریه‌ای آمریکایی توافقنامه دوحه را بدترین توافقنامه سیاسی در تاریخ آمریکا دانست.
به گزارش اسپوتنیک، دیوید پتریوس فرمانده پیشین نیروهای آمریکایی در افغانستان، در مقاله‌ای در مجله اتلانتیک نوشت، آمریکا می‌توانست وضعیت افغانستان را در کنترول خود داشته باشد و از سقوط حکومت (پیشین) جلوگیری کند.

پتریوس با اشاره به امکانات و تکنولوژی‌های نظامی مانند پهباد استدلال کرد که آمریکا با هزینه کمتری انسانی و مالی می‌توانست در نقش مشاور و حامی دولت افغانستان باقی بماند.

پتریوس نوشت: "تلاش برای کنترول اوضاع[افغانستان] گزینه کمتر ایده‌آل و نیازمند تعهد پایدار و نسلی بود. اما بهتر از این بود که این کشور و مردمش را برای طالبان و دیگر جنگجویان رها کردیم."

پتریوس در این مقاله "اشتباهات کلان" متعدد آمریکا را در افغانستان بررسی کرده است که یکی از آن از نظر وی، حمایت ایالات متحده از اعطای قدرت بسیار زیاد به حکومت مرکزی، در افغانستان بود.

جنرال پتریوس که برای مدتی رییس سازمان سیا نیز بود، توافق دوحه را "بدترین موافقتنامه سیاسی" در تاریخ امریکا توصیف کرد که به اعتقاد او، شرایط آن، از جمله رهایی 5 هزار جنگجوی طالب از زندان‌های افغانستان، موجب سقوط حکومت در این کشور شد.

این نظامی بازنشسته آمریکایی با این حرف منتقدین موافق است که حکومت بایدن با خروج آشفته و بی‌حساب و کتاب از افغانستان بر این ادعای رقبای آمریکا مهر تایید زد که "ایالات متحده متحد قابل اتکا نیست و در عوض یک قدرت در حال زوال است."

پتریوس پیش بینی می‌کند که طالبان همچنان به میزبانی و حمایت از گروه‌های تروریستی و شبه نظامی در افغانستان ادامه خواهند داد.
گفتنی است، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته دستور خروج سراسیمه نیروهای کشورش از افغانستان را صادر کرد و اگرچه با این دستور، پایان 20 سال اشغالگری ایالات متحده بر افغانستان رقم خورد، اما این اقدام چنان غیرمسئولانه و دارای تبعات و ماجراهای بسیاری را بدنبال داشت و باعث کاهش ناگهانی و شدید محبوبیت بایدن نزد افکار عمومی آمریکا و جهان شد
پس از خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان، ظرف دو هفته دولت کابل به دست طالبان فروپاشید. بایدن مقصر اصلی فروپاشی دولت پیشین و سقوط افغانستان خوانده شد و صرف نظر از اینکه دولت وقت افغانستان می توانست بعد از خروج آمریکا عملکرد مثبتی داشته باشد یا نه، مردم افغانستان هرگز این خیانت بزرگ بایدن به کشورشان را فراموش نمی کنند.
تصمیم بایدن در مورد افغانستان، محبوبیت او در آمریکا و جهان را تا 40 درصد کاهش داد. تنها 25 درصد مردم آمریکا اقدام دولت بایدن در خروج از افغانستان در شرایط کنونی مورد تایید قرار دادند.
نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала