به گزارش اسپوتنیک، Business Insider با اشاره به داده های جدید آزمایشات بالینی گزارش داده است که اثربخشی واکسینها روی خانمها نسبت به مردها کمتر است.
یافتههای داشمندان نشان داده است که میزان تاثرات واکسین فایزر در مردان 96.4 درصد است، اما در خانمها 93.7 درصد بوده است. درعین حال واکسین مدرنا نیز95.4 درصد در مردان و 93.1 درصد برای زنان موثر است.
به گفته متخصصان، این تفاوت هنگام استفاده از دارو جانسون - جانسون نیز قابل مشاهده است: واکسیناسیون خطر ابتلا به بیماری شدید را در مردان 68.8 درصد، اما در زنان 63.4 درصد کاهش میدهد.
درهمین حال، رئیس مرکز مطالعات بهداشت جنسی و جنسیتی زنان داشنگاه جان هاپکینز، نتایج این تحقیقات را گیچکننده خواند و خاطرنشان کرد که زنان معمولاً پاسخ ایمنی قوی تری از واکسین دارند.
او نیز گفته است که زنان بیشتر از مردان در حال حاضر علیه COVID-19 واکسینه می شوند.
طبق این مطالعه، افرادی که پس از واکسیناسیون علیه کووید-19 مبتلا شده اند، بین 47 تا 70 سال داشتند. علاوه بر این، بیشتر زنان از 40 تا 60 سالگی یائسه می شوند. خانم کلاین گفت، برخی از این موارد ممکن است کاهش اثر واکسین را نشان دهد.
اما او میافزاید که دشوار است دلیل خاصی را برای وجود چنین اختلاف در اثر بخشی واکسینها، بدون تحقیقات اضافی ذکر کرد.
پیش از این در تحقیقاتی آمده بود که تعداد مرگ و میرها پس از استفاده از واکسین فایزر در شش کشور اروپایی به طور قابل توجهی بیشتر از واکسین آسترازنکا بوده است.