اسپوتنیک به نقل از طلوع، بابر فرهمند، معاون شورای عالی مصالحۀ ملی میگوید که تناسیب قومی و مذهبی در ترکیب شورای عالی دولت درنظر گرفته نشدهاست.
بهگفتۀ فرهمند، برخی از سیاستگران در این باره با حکومت اختلاف دارند که باید حل شوند.
او افزود: «دو اختلاف بزرگ دربارۀ شورای عالی دولت برای آغاز بهکار این شورای دیده میشود. اختلاف اول در مورد صلاحیتها و تصمیمگیری شورای عالی دولت که قرار است آغاز به کار کند. اختلاف دوم نیز دربارۀ ترکیب و تعداد اعضای شورای عالی دولت می باشد".
براساس اطلاعات رسیده، در این فهرست نامهای رییسجمهور غنی، امرالله صالح، سرور دانش، عبدالله عبدالله، حامد کرزی، عبدرب الرسول سیاف، گلبدین حکمتیار، کریم خلیلی، محمد محقق، عبدالرشید دوستم، صلاحالدین ربانی، عطامحمد نور، میررحمان رحمانی، فضل هادی مسلمیار، فاطمه گیلانی، حسینه صافی، فوزیه کوفی و حبیبه سرابی به چشم میخورند.
عبدل لطیف پدرام، رهبر حزب کنگرۀ ملی امروز یکشنبه در یک نشست خبری، گفت تمامی سیاستگرانی که قرار است در ترکیب اعضای شورای عالی دولت کار کنند، مسؤول تمامی نابسامانیهای کنونی در افغانستان استند: «شورای عالی دولت افرادش را نگاه کنید! آدمهای هستند که در بخش عظیمی از مسایل افغانستان دست دارند. به خیلی از مسایل متهم اند. از مسایل سوء استفاده، ارتشاء، فساد، اختلاس، قاچاق مواد مخدر و غیره استبداد و غیره در خیلی از مسایل افغانستان دست داشتند.»
طارق فرهادی، مشاور پیشین ریاستجمهوری نیز افزود: «از 18 نفر 15نفرش یا معاش میگیرد از ارگ یا این است که جیره میگیرد از ارگ و امنیتش تأمین میشود از ارگ و در حقیقت جیره خوار اند.»
منابع میگویند که قرار است شورای عالی دولت به زودی کارش را آغاز کند و برای چگونگی مدیریت اوضاع افغانستان پس از بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان به رییسجمهور کمک کند.