به گزارش اسپوتنیک به نقل از مجله MBE، دانشمندان جاپانی و چینایی نشان داده اند که روند تکاملی اشکال اولیه حیات در کره زمین بسیار پیچیده تر از آنچه بوده که قبلاً تصور میشد. نتایج تحقیقات در این مجله منتشر شده است.
کارشناسان به این نتیجه رسیده اند که هنگام مقایسه ژنوم ها فقط میتوان معلومات اندکی در مورد ارگانیسمهای تک سلولی باستانی از جمله باکتری ها و آرکی ها را بدست آورد. دانشمندان برای شناسایی قدیمی ترین ژن ها و پیگیری تکامل آنها، هزاران درخت فیلوژنتیک ایجاد شده بر اساس شباهت های دیانای هزاران میکروارگانیسم را تجزیه و تحلیل کرده اند.
نتیجه نشان میدهد که در مرحله اولیه تکامل موجودات زنده، انواع مختلفی از ژن ها با سرعت های مختلف تغییر کرده اند. این بدان معنی است که میزان جهش های ژنتیک اولیه بسیار بیشتر از حال حاضر بوده است. به این ترتیب حیات خیلی سریع تکامل پیدا کرد و این نکته، منظره چگونگی دریافت انرژی برای فعالیت حیاتی توسط آرکی ها و باکتری ها و اینکه آنها در چه محیطی زندگی میکردند را پیچیده میسازد.
زیست شناسان تمام موجودات زنده را در سه گروه اصلی به نام دامنه ها طبقه بندی میکنند. دو دامنه متشکل از باکتریها و آرکی ها است که ارگانیسم های تک سلولی هستند و دامنه سوم متشکل از یوکاریوت ها است که موجودات چند سلولی میباشند. یوکاریوت ها دیرتر تکامل یافته اند، اما تاریخ شکل گیری دو دامنه اول هنوز بطور کامل معلوم نیست.