هالوارد سانبرگ (Hallvard Sandberg) در مطلب منتشره در نشریه NRK (ناروی) می نویسد، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه میگوید که این سیستم تسلیحاتی می تواند هم از دفاع ضد راکتی فعلی و هم دورنمایی عبور نماید.
پوتین طبق خبر آژانس رویتر اعلام داشت: "امروز ما در تاریخ جدید و نوین موقعیت بی نظیری داریم: آنها در حال دنبال کردن ما هستند." "هیچ کشوری در جهان اصلاً سلاح های مافوق سرعت صوت ندارند و چه رسد به سلاح های مافوق سرعت صوت برد قاره یی ".
جنرال سرگئی کاراکایف، قوماندان نیروهای راکتی استراتژیک در تاریخ 27 دسامبر گفت که این راکت ها در فرقه های در منطقه اورینبورگ مستقر شده اند.
راکت "آوانگارد" می تواند سرگلوله هسته ای با ظرفیت دو مگاتن حمل نماید. راکت می تواند با سرگلوله معمولی مجهز گردد.
سرعت فوق العاده
روس ها ادعا می کنند که "آوانگارد" - سریعترین سیستم تسلیحاتی جنبشی شناخته شده در جهان است. طور که یوری بوریسوف، معاون صدراعظم به تلویزیون «زیوزدا» گفت، این راکت با سرعت 27 برابر سرعت صوت پرواز می کند. این نه کیلومتر در ثانیه است.
سیستم های تسلیحاتی سریعتر نیز وجود دارد، اما آنها لیزری هستند.
تردیدهای وجود دارند
اینا هولست-پدرسن كوام (Ina Holst-Pedersen Kvam)، محقق اكادمی نظامی-بحری ناروی گفت: "سیستم "آوانگارد" به کتیگوری سیستم های تسلیحاتی روسیه متعلق است كه ویژگی های فنی و استفاده پیش بینی شده از آن باعث تردیدهای قابل ملاحظه می گردند." سرگئی ایوانوف وزیر دفاع پیشین گفت که "آوانگارد" جهت و ارتفاع را پیوسته تغییر می دهد، بنابراین محاسبه موقعیت دقیق این راکت غیرممکن است".
هولست-پدرسن كوام معتقد است که كرملین در مورد ویژگی های این سیستم مبالغه می كند.
کارشناس نارویژی معتقد است که "ظاهرا، در برابر آنها هدف تقویت اعتبار سیستم های بازداری روسیه قرار دارد. اگر این مساله متخصصان غربی را دچار سردرگمی کند، پس یک نوع امتیاز خوش آیند کسب می کنند."
پیش بینی میشود که سلاح های روسی در ارتفاع کمتر از 100 کیلومتر - زیر مرز فضا - کار خواهد کرد.
دفاع ضد راکتی ایالات متحده عمده تاً برای نابودسازی سلاح های بالستیک دشمن در فضا ساخته شده است. یعنی این سیستم علیه اسلحه عیار شده که نمی تواند از ضربه فرار کند.
"آوانگارد" در ارتفاعات دیگری کار می کند که در آن این سیستم های دفاعی چندان مؤثر نیستند.
امریکایی ها دو سیستم دفاع ضدراکتی دارند که برای نابودسازی راکت در اتموسفییر هنگام پرواز به سوی هدف محاسبه شده اند. ولی برای اصابت موفقیت آمیز سیستم های «پیتریوت»(Patriot) و «تید» (THAAD) به هدف، مسیر قابل قابل پیش بینی ضروری است.
اما "آوانگارد" طیاره بدون سرنشین است، به این معنی که می تواند به سرعت مسیر خود را تغییر دهد.
روس ها مدت ها است که بر سیستم های تسلیحاتی اتکا میکنند که برخلاف آنها سیستم دفاع راکتی امریکا عاجز است - گرچه خود امریکایی ها ادعا می کنند که سیستم دفاع راکتی آنها فقط بر ضد کشورهایی مانند کوریای شمالی و ایران متوجه است.
انجن های نوع جدید
سلاح های هیپرسونیک مانند "آوانگارد" با یک راکت معمولی سرعت می گیرد و پس از آن انجن خودشان شروع به فعالیت می کند. طبق گفته مجله نظامی (Jane's)، "آوانگارد" از انجن هوایی - ریاکتیوی با سوخت جامد استفاده خواهد کرد.
این سیستم جدید از سیستم معمولی امریکایی که از سوخت مایع استفاده می کند، تفاوت قابل توجهی دارد.
کارشناس در اخیر می نویسد، اگر روس ها واقعاً اسلحه های هیپرسونیک را با سرعت اعلام شده ساخته اند، این بدان معنی است که آنها یک عده قضایای اساسی انجینیری را حل کرده اند.