رییس جمهور افغانستان یک هفته پیش اعلام کرد که از بیست و هفتم ماه رمضان تا پنجم عید عملیاتهای تهاجمهی نیروهای امنیتی افغانستان بر طالبان متوقف خواهد شد. طالبان نیز در پیامی اعلام کردند که در سه روز عید رمضان حملات شان را متوقف میکنند.
امرالله صالح رییس پیشین امنیت ملی افغانستان این تصمیم حکومت افغانستان را اشتباه خوانده است:
«ز دید سیاسی و اخلاقی اعلان آتش بس یکطرفه شاید بتواند موقف حکومت وحدت ملی افغانستان را تحکیم نسبی ببخشد اما از دید امنیتی خطرات بسیار جدی و احتمالا فاجعه انگیز و خونین را در پی خواهد داشت. در پهلوی خطرات و عواقب ناگوار امنیتی نظامی این نوع اعلامیه های مبهم و بدون توجیه روحیه را در صفوف نیرو های امنیتی نظامی پایین آورده و رفتار سازشگرانه را در عقبه سیاسی نظام گسترش میدهد».
عطامحمد نور رییس اجرایی جمعیت اسلامی و والی پیشین بلخ از این آتشبس استقبال کرده و امیدوار است که این تصمیم به ثبات کشور بیانجامد.
آقای نور در صفحهٔ رسمی فیسبوکش نوشته است:
«اعلام آتشبس میان حکومت و گروه طالبان، حتا بهشکل موقت، اقدامی در خور استقبال است. هر اتفاقی که سبب شود یک گلوله کمتر شليك و یک جان کمتر تهدید شود، باید مورد استقبال و خوشآمد قرار بگیرد. اگر اين روند براى دوره طولانى مدت تمديد شود تا دو طرف براي رسيدن به صلح دائمي به نتايج مثبت برسند، از آن تقدير و استقبال میكنيم».
معاون سخنگوی رییس جمهوری افغانستان آتش بس را «فرصتی برای صلح پایدار» میخواند:
شاهسلطان عاکفی اتشهٔ فرهنگی افغانستان در روسیه نیز این آتش بس را قابل قدر میداند:
«آتش بس اگر براى يك روز هم باشد، قابل قدر است».
افسر رهبین دیپلومات پیشین افغانستان میگوید این آتش بس زمینه را برای تجهیز مخالفان آماده میکند:
«آتش بس یک جانبه از سوی دولت، باعث انسجام، تجهیز و آماده گی های مخالفان میگردد».
بسیاری از شهروندان افغانستان با گذاشتن تصاویری مزین با کلمهٔ «آتش بس» یا «اوربند» از این تصمیم حمایت کرده اند. شماری از زنان در ننگرهار نیز خواهان تمدید این آتشبس شده اند: