به گزراش اسپوتنیک به نقل از پژواک، شماری از سیک ها و هندوهای ولایت غزنی از عدم توجه حکومت به آنها گله دارند.
هندوهای شهر غزنی می گویند: کودکان آنها در مکتب های غزنی مورد آزار واذیت قرار می گیرند و حکومت باید برای کودکان آنها مکتب های جداگانه درست کند، تا کودکان آنها از آموزش باز نمانند.
آنها می گویند، ما می خواهیم که کودکان ما در آینده داکتر، انجنیر، اقتصاد دان و حقوقدان شوند، اما آزار و اذیت دیگر دانش آموزان در مکتب ها سبب می شود که کودکان آنها از درس دلسرد شوند.
یکی از این دانش آموزان به نام سنپال سینگ که 16 سال سن دارد، گفته است، که او در مکتب های دولتی و خصوصی با رفتار زشت دیگر دانش آموزان مواجه می باشد.
او در ادامه افزوده است، که هندوها به ویژه سیک ها از سوی دانش آموزان دیگرلت و کوب و یا هم بازشت ترین الفاظ مورد توهین قرار می گیرند.
او گفته است، که به آنها گپ های بد و بیراه زیاد می گویند و می گویند، که شما کافر هستید و همرای شما زندگی کردند حرام است.
در همین حال مهیش یکی دیگر از دانش آموزان می گوید، او در اثر رفتار بد، با مکتب خداحافظى کرده و به مندر(عبادتخانۀ آنها) درس مى خواند.
او گفت:- "افرادى که اقتصاد خوب دارند، اولادهاى خود را در مکتب های خصوصى شامل می کنند؛ اما در آنجا نيز با رفتار زشت مواجه مى شوند".
او گفت، که در مندر، براى آنها تنها زمينۀ آموزش مذهبى مساعد است؛ اما مجبور است که تنها آموزش مذهبى خود را کسب نمايند.
اين در حالى است که چند سال پیش نيز يک مکتب کوچک براى سيک ها و هندوها در شهر غزنى ساخته شده بود؛ اما يک مرمى هاوان بر آن اصابت نمود و تخريب شد.
هندوها و سیک های غزنی گفته اند، اگر اوضاع به همین منوال ادامه پیدا کند، آنها دست به اعتراض مدنی خواهند زد.
یادآوری می کنیم، که در حال حاضر در افغانستان نزدیک به 600 خانواده هندو و سیک در ولایت های مختلف افغانستان زندگی می کنند.