افزایش خشونت‌های بی‌سابقه علیه خبرنگاران در افغانستان

© Photo / کسراافزایش خشونت‌های بی‌سابقه علیه خبرنگاران در افغانستان
افزایش خشونت‌های بی‌سابقه علیه خبرنگاران در افغانستان - اسپوتنیک افغانستان
عضو شوید
اسپوتنیک، کابل: اداره «نی» حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان، از افزایش بی‌سابقه میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران در این کشور خبر داده می‌گوید که طی سال 2016 میلادی، 415 مورد خشونت توسط این نهاد ثبت شده است.

عبدالمجیب خلوتگر رییس اجرایی اداره «نی»، امروز پنج‌شنبه، با ارایه گزارش سالانه این نهاد در باره میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران، گفت که اکثریت موارد خشونت‌ها از تروریستان طالب اعمال شده است. آقای خلوتگر افزود: «سال 2016 متاسفانه خونین‌ترین سال برای خبرنگاران در افغانستان بود. در این سال ما متاسفانه چهارده خبرنگار و کارمند رسانه‌یی را از دست دادیم. در مجموع 415 مورد خشونت علیه خبرنگاران در سال 2016 میلادی در دفتر نی، حمایت‌کننده رسانه‌های آزاد افغانستان به رسیده که شامل چهارده مورد قتل، بیست و سه مورد جراحت و سه مورد بازداشت موقت نیز می‌شود.»

رییس اداره «نی» همچنین گفت که بخش اعظم خشونت‌ها علیه خبرنگاران تهدید به مرگ است. عبدالمجیب خلوتگر می‌گوید: «به صورت کلی 338 مورد تهدیدی به مرگ است که 292 مورد آن به صورت گروهی است و چهل موردش به صورت انفرادی و چهل و سه مورد دیگر هم لت و کوب خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های افغانستان است. کسانی که طرف قضایای خشونت هستند، طالبان تروریست 326 مورد، دولت افغانستان 64 مورد و افراد ناشناس هم 26 مورد اند. نسبت به پارسال، ما شاهد 436 درصد افزایش خشونت‌ها علیه خبرنگاران هستیم. این درحالیست که نسبت به سال 2014 میلادی، 323 درصد افزایش خشونت صورت گرفته و نسبت به سال 2013 هم 546 درصد، اما نسبت به سال 2012 میلادی 601 درصد خشونت‌ها علیه خبرنگاران در سال 2016 افزایش یافته است.»

اداره نی در گزارش سالانه خود در باره میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران در افغانستان در سال 2016 میلادی، می‌گوید که با گسترش ناامنی‌ها و فعالیت جنگجویان گروه تروریستی طالبان در برخی از ولایات از جمله هملند، کندز، فاریاب، و ارزگان، میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران افزایش یافته است. به گفته این اداره، نزدیک به هفتاد و پنج خبرنگاران و کارمند رسانه‌یی در ولایت هلمند پس از سقوط بخش‌هایی از شهر لشکرگاه مرکز این ولایت، به تاریخ دهم اکتوبر 2016 از سوی جنگجویان طالبان مورد تهدید قرار گرفتند. این نهاد حامی حقوق خبرنگاران و رسانه‌ها در افغانستان می‌افزاید که نود و شش خبرنگار و کارمند رسانه‌یی به تاریخ سوم اکتوبر پس از سقوط بخش‌هایی از ولایت کندز بدست طالبان، مورد تهدید گروهی جنگجویان این گروه قرار گرفتند. بیش از صد خبرنگار دیگر نیز در ولایت فراه و سیزده خبرنگار دیگر هم در ولایت ارزگان مورد تهدید گروهی قرار گرفته‌اند.

© Photo / کسراافزایش خشونت‌های بی‌سابقه علیه خبرنگاران در افغانستان
افزایش خشونت‌های بی‌سابقه علیه خبرنگاران در افغانستان - اسپوتنیک افغانستان
افزایش خشونت‌های بی‌سابقه علیه خبرنگاران در افغانستان

با این‌حال، عبدالمجیب خلوتگر، می‌گوید که گسترش ناامنی‌ها در افغانستان از عوامل اصلی افزایش میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران در این کشور به شمار می‌رود. آقای خلوتگر همچنین گفت که میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران و کارمندان زن در رسانه‌ها نیز افزایش یافته است. رییس اجرایی اداره «نی»، در کنفرانس خبری خود گفت که این اداره براساس یک تحقیقی که به تازگی انجام داده نشان می‌دهد که بیش از هفتاد درصد از کارمندان و خبرنگاران خانم در رسانه‌ها مورد تهدید و خشونت قرار گرفته‌اند. آقای خلوتگر افزود: «چهارده درصد کارمندان رسانه‌یی که بانوان هستند، مورد پرسش قرار گرفته‌اند. تعداد این بانوان که 280 نفر می‌شدند، از فرایندهای پرسشی، از طریق تیلفون یا غیر تلفیون مورد پرسش قرار گرفته‌اند. 83.2 درصد این افراد گفته‌اند که مورد خشونت قرار می‌گیرند. 10.9 درصد افرادی که با خشونت مواجه هستند گفتند که این خشونت‌ها در درون سازمان رسانه است. 89.1 درصد هم گفته‌اند خشونت‌هایی که با آن مواجه می‌شوند بیرون از سازمان رسانه است. 7.1 خشونت که بانوان روزنامه‌نگار و کارمندان رسانه‌یی بانو با آن مواجه هستند، خشونت‌های فزیکی است. 55درصد خشونت لفظی، 26.5 درصد خشونت جنسیتی و 11.3 درصد متباقی انواع خشونت‌هاست. 43 درصد بانوان گفته‌اند که خشونت‌ها علیه شان مرتبط به کارشان است. شصت‌وشش درصد هم گفته‌اند در زندگی اجتماعی شان بدون این که کارشان ربطی به این خشونت‌ها داشته باشد، با خشونت مواجه شده‌اند.»

عبدالمجیب خلوتگر افزود که تحقیق دفتر نی نشان می‌دهد که چهل و سه درصد از خانم‌های کارمند در رسانه‌ها گفته‌اند که خانواده‌های شان از اعمال خشونت ها علیه آنان آگاهی دارند. به گفته او، اکثریت خانم‌های کارمند در رسانه‌ها از اعمال خشونت‌ها علیه شان بدلیل این که والدین شان مانع کارشان نشوند، به خانواده‌های خود گزارش نمی‌دهند.

آمار دفتر «نی» در باره میزان خشونت‌ها علیه خبرنگاران از سال 2012 به این سو نشان می‌دهد سال 2016 که به آخرین روزهای خود رسیده است، بدترین و خشونت‌بارترین سال برای خبرنگاران در افغانستان بوده است. در سال 2012، پنجاه مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده و این روند به ترتیب بالا رفته است.    

نوار خبری
0
برای شرکت در گفتگو
ورود به سیستمیا ثبت نام کنید
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала