در این هفته اداره نظامی روسیه به امر رییس جمهور این کشور تفتش غیر مترقبه از آمادگی رزمی قوای خود را گرفت. اگر چه طبق معمول از چنین تمرینات وزارت دفاع روسیه همه اتشه های نظامی کشور ها را در جریان قرار می دهد٬ اما این امر باعث ناراحتی اروپا و امریکا گردید. میشل بالدانتس نماینده اداره نظامی امریکااین ناراحتی خود را به شکل مرموزانه ابراز نمود. وی آرزو برد تا روسیه تمامی موافقت نامه های خود را در عرصه کنترول از سلاح ها عملی نماید و اعتماد همسایگان خودرا در عرصه ضمانت و با شفافیت این مانوررا انجام دهد. در عین حال نماینده پنتاگون اظهار می نماید ٬ گویا معلوماتی بدست آورده که این تفتش قواه یک نوع پوشش است و در واقع هدف منسجم ساختن قوای روسیه علیه اوکراین است. خوب چه باید گفت ٬ هیچ چیزی نو و غیر قابل انتظار در اظهارات وی وجود ندارد. اگر راست اش را بپرسید هیچ کشوری حتا روسیه را خوشش نمی آید وقتی حریف اش مانور های نظامی را انجام دهد، و بدین ترتیب سطح آمادګی نظامی خود را تقویت بخشد.
در اعلامیه میشل دو مورد قابل بحث است: در قدم اول موافقت نامه «کنترول بر سلاح ها »و « اعتماد در عرصه » را ما از زبان نماینده نظامی کشوری می شنویم که به شکل بی صابقه٬ آن هم در نزدیکی سرحدات روسیه در اروپا شرقی ٬سیستم دفاع راکتی خود را مستقر می سازد و همه ساله تسلیحات نظامی خود را در کشور های اروپای شرقی افزایش می دهد و همنچنان دست به مدرنیزه ساختن سلاح های هستوی خود می زند. به طور مثال بم های هستوی 61 Bو سیستم حمله آن همین حال در پایگاه های اروپا جابجا گردیده. به نظر می رسد که این اوامریست در عرصه « اعتماد خاصی» که امریکا نسبت به روسیه دارد.
حال که روسیه مانور های نظامی خودرا در داخل کشورش انجام می دهد ایشان را وارخطا ساخته کمی حوصله کنند!
روسیه مانند خود امریکا در پولیگون های کشور متحد به وی و یا کشور های که از وی هرگز چنین تقاضاع را نکرده مثل سوریه عملیات ای را انجام نداده ٬ نمی دانم که چرا امریکا سراسیمه می شود ٬ وقتی که اداره نظامی روسیه آمادگی دفاعی غیر مترقبه قوای خود را در داخل قلمرو اش ٬که متو جه هیچ کشوری به شمول کشور های ناتو نیست٬ تفتش می نماید؟
دوم اینکه «شفافیت و گرنتی». برای کدام یک از همسایگان روسیه میشل بالدانتس چنین تقاضارا می نماید؟ البته که هدف وی اوکراین است. اگر مقصد میشل اوکراین است٬ بنآ فکر می کنم که دو همسایه بدون امریکا بهتر بین خود جور خواهند آمد٬ به شرط ایکه امریکا مداخله در مناسبات دو همسایه نکند.
آنچه به ناراحتی امریکا در مورد همسایگان اش وجود دارد باید گفت که ٬ معاون وزیر دفاع روسیه در امور بین المللی اناتولی انتونوف در ملاقات با سفیر جاپان اظهار نمود که چنین تمرینات با در نظر داشت دقیق تمامی مسوولیت های بین المللی روسیه انجام می یابد و وی ازین بابت اعضای سازمان امنیت و همکاری اروپا ٬ همچنان چین و ایران را در جریان گذاشته و همه عملیات کاملاً با در نظرداشت اسناد قبول شده سال ۲۰۱۱ در ویانا مبنی بر تامین اوامر جهت اعتماد و امنیت صورت می گیرد. باوجود این همه بعضی از حلقات در غرب به شکل عنعنوی ابراز ناراحتی می نمایند٬ در حالیکه از سال ۲۰۱۳ به این طرف سرگی شایگو وزیر دفاع روسیه چنین عملیات ناگهانی را سازمان داده و از همان زمان تا به امروز چند بار در سال صورت می گیرد. اگر راست اش را بپرسید اینبار عملیات نظامی بسیار مورد توجه جهانیان قرار گرفت. تفتش از آ مادگی نظامی قوای نظامی جنوب روسیه تحت عنوان «قفقاز ۲۰۱۶» شامل نیروهای هوای ٬ دفاع هوای٬ قوای بحری بحیره سیاه ٬ قوای بحری کسپین و کمیساری های نظامی منطقه جنوب روسیه را در بر میگیرد٬ که از تاریخ ۲۵ اگست تا ۳۱ اگست ادامه یافت ٬در تمرینات تقریبآ ۸ هزار نظامیان و ۲۰۰۰ تانک و زرهپوش های ٬ ۲۰ فروند طیارات عمل و نقل شرکت نمودند٬ ۲۵ کشتی های جنگی بحری از جمله آخرین مدل آن « ادمیرال ګریګوریویچ» که در عملیات سوریه نام کشید ٬ همچنان ۴ نوع کشتی های راکتی کوچک و ۳۰۰ واحد نخنیک های نظامی با ۴۰۰۰ نفراز قوای بحری بحیره سیاه و کسپین ٬ جیت ها و طیارات بم افګن از ضلح غربی٬ مرکزی و جنوبی در میدان های اوپراتیفی مستقر گردیدند٬ وظایف حمله هوای را تمامی اسپکتر های عملیاتی هوای از جمله اسیر گرفتن طیارات دشمن و مجبور ساختن آنها بر نشست در میدان هوای خودی ٬ همچنان پوشش قوای زمینی و دیسانت کماندو ها و غیره عملیات را در برگرفت.
انتقال عظیم تخنیک های نظامی در فاصله تقریبآ ۳۰۰۰ کیلومتر در تاریخ عملیات نظامی روسیه بی نظیر بود٬ این عملیات بی جهت در جنوب و غرب صورت نمی گیرد ٬ چون اوضاع در سوریه و اوکراین وخیم تر می گردد. قومندان نیروهای امریکا در اروپا تورن جنرال بن خوجس در اعلامیه یی اظهار نمود که روسیه می توانست نگرانی های ما را کمتر می ساخت اگر در این عملیات ناظرین ما را دعوت می نمود!
دوستان ٬من نمی دانم که آیا سیستم اسپوتنیک غرب فلج گردیده که ایشان می خواهستند که ناظرین شان حضور می داشت؟
یک مورد دیگر اینکه اگر غرب تاریخ جنگ ها را با روسیه مطالعه نماید ٬ در می یابد که روسیه همواره موقف دفاعی را داشته ٬ و امروز خوش آیند است می بینیم که حریف های روسیه نارامی احساس می کنند نه از خاطریکه مبادا روسیه آمادگی عمله را به ایشان دارد ٬ بلکه می بینند که در صورت عمله به روسیه به سرنوشت تاریخی متجاورین دچار خواهند شد
دوستان برای معلومات بیشتر تان باید گفت که در مجموع در سال ۲۰۱۶ پلان شده بود که دها مانور هابا متحدین روسیه صورت گیرد و چند برابر بیشتر از آن عملیات گسترده تعلیماتی انجام یابد. در سال ګذشته تقریبآ ۵۰۰۰ تدابیر تعلیمی نظامی انجام یافت که چنین رشد تطبیقات از سه سال به این طرف ادامه یافته. در همین مدت زمان نظامیان روسیه با گ تکنالوژی جدید آشنا ګردیدند٬ گذشته از همه این تطبیقات در روزی ای خاتمه یافت که و.و.پوتین به ترکیه سفر نمود ٬ ناراحتی غرب بیشتر از هر زمان دیگر مشاهده می ګردد٬ بی جهت نیست. آشتی با ترکیه باید تاثیرات خود را داشته باشد٬ پنتاګون با عجله سلاح های هستوی خود را از پایگاه های خود در ترکیه انتقال می دهد. و ترکیه حین شروع عملیات خود در سوریه در مقابله با داعش قبل از آن نه سازمان ملل متحد را آگاهی داد ٬ بلکه در قدم اول روسیه را.
اما اگاهان غربی در امور نظامی به هرترتیب اظهار نمودند که به نظر می رسد چنین عملیات تهدیدات ایست از سرحدات روسیه با همسایه اش اوکراین که هدف آن رساندن کمک ها در مواقع مناسب به سیپراتیست های طرفدار روسیه می باشد. حتا واشنگتن تایمز می نویسد که با چنین مانورها روسیه می خواهد پولند را به خشم بیاورد. در علامیه وزارت دفاع پولند آمده که این عملیات روسیه نوع از فشار بالای غرب در استانه نشست G20 یعنی بیست کشور معتبر جهان در چین است. در رابطه به نشست G20 در هفته آینده علایده تبصره ای خواهیم داشت ٬ اما همان قدر می خواستم اشاره نمایم که از رییس جمهور اوکراین ٬با وجودی که شدیدآ تقاضا نمود تااز وی نیزدعوت به عمل آید٬اماشی جین پینگ در این نشست وی را دعوت ننمود٬ بنآ در حاشیه نشست G 20 رهبران روسیه ٬ المان و فرانسه بدون پراشنکو موافقت نامه های مینسک را مورد بحث قرار خواهند داد٬ خوب این که به چه نتایج دست خواهند یافت.
حال که از G20 سخن به زبان آمد خواستم اشاره نمایم که در این هفته از تاریخ ۴-۵ سپتمبر در شهر خاجوی در شرق چینین ازدهمین نشیست «گروپ۲۰» دایر می گردد که در برنامه بعدی روی نتایج این نشست بحث های خواهیم داشت. فعلا تا جای معلوم روسای جمهور کشور های ارجنتین٬ برازیل٬ فرانسه٬ ایندونیزیا٬ کوریای جنوبی٬ مکسیکو٬ روسیه ٬ افریقای جنوبی٬ چاد٬ ترکیه٬ امریکا٬ مصر٬ قزاقستان٬ لاوس و سنیگال شرکت خواهند نمودند. همچنان رهبر جمهوری مردم چین از صدراعظم های کشور های استرالیا٬ کانادا ٬ هند ٬ ایتالیا ٬ جاپان٬ بریتانیای کبیر٬ سنگاپور٬ اسپانیا و تایلند و المان را دعوت نموده ٬ همچنان در این نشست از رییس شورای اروپاو وزیر دفاع عربستان سعودی نیز در کار این نشست دعوت نموده. قرار بود که در چین ملاقات چهار کشور (روسیه ٬ آلمان ٬ فرانسه و اوکراین) با هم نشست ای را انجام دهند٬ اما و.و.پوتین نخواست تا پراشنکه در این ملاقات حضور یابد٬ زیرا وی هیچ نوع صلاحیت را در تصامیم ندارد و به دیکته جوبایدن عمل می کند٬ بنآ ضرورت نمی رود که وی حضور داشته باشد ٬ چین هم از پراشنکه در سامیت دعوت ننمود٬ که بدین اساس صرف روسیه٫٬ المان و فرانسه در مورد قضایای اوکراین بحث خواهند نمود.